China Open 2011 - Ziua 4 (partea I)

14:23:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Shaun Murphy se specializeaza in reveniri spectaculoase
Dupa primele patru meciuri disputate in cursul diminetii de astazi, avem, in mod logic, si primele nume calificate pentru sferturile de finala. Stephen Lee a reusit sa invinga inca un galez, de aceasta data fiind vorba despre Ryan Day, Judd Trump nu s-a dezis nici de aceasta data, continundu-si evolutia spectaculoasa si trecand de Mark Davis, Shaun Murphy l-a eliminat pe chinezul responsabil de "plecarea" celor doi fost campioni mondiali din competitie, in timp ce pentru actualul campion mondial, Neil Robertson, lucrurile nu erau prea roze, acesta fiind infrant de Peter Ebdon.


Inca o decizie "inteleapta" a celor de la EuroSport, sa nu se difuzeze unul dintre cele mai frumoase si spectaculoase meciuri ale zilei, si anume cel dintre Stephen Lee si Ryan Day.
Asa cum era de asteptat, cei doi au intrat la pauza fiind la egalitate 2-2, dupa ce englezul isi adjudeca primul si cel de-al treilea frame cu break-uri de 44 si 47, in timp ce galezul le castiga pe al doilea si pe al patrulea cu o serie formata din 88 si 79. Totusi, dupa cele 15 minute, Stephen nu avea sa ii mai dea vreo sansa de castig lui Ryan, acesta preluand urmatoarele trei frame-uri si prinzand primul loc liber din sferturi. Scor final: 5-2

Peter Ebdon il elimina cu campionul mondial en-titre
Inca un meci interesant si incheiat cu acelasi rezultat final de 5-2 a fost cel in care Judd Trump l-a intalnit pe Mark Davis.
Tanarul jucator a acaparat primele trei frame-uri cu ajutorul a doua break-uri de 69 de puncte, dar Davis reusea sa isi adjudece primul joc chiar inainte de intrarea in pauza, astfel fiind condus cu 3-1. Fara a inscrie mari break-uri castigatorul de EPTC 1, de anul trecut, isi mai adauga un frame la colectie, de aceasta data apropiindu-se destul de periculos de victoria finala. Inca o "zvacnire" de-a lui Mark pentru 4-2, insa urmatorul frame avea sa fie castigat de Trump, care primea astfel un loc in sferturile de finala.


Murphy si-a facut un nou obicei cred, acela de a reveni in meci cand nimeni nu se mai asteapta. A facut-o in mecul jucat impotriva lui Joe Perry, pe cand era condus cu 3-1 si a facut-o si astazi in fata lui Li Hang, plecand tot de la acelasi scor.
Chinezutul responsabil de eliminarea lui Ken Doherty si a lui Graeme Dott, a fost cel care a preluat conducerea castigand primele doua frame-uri cu ajutorul unei serii formate din break-uri de 91 si 54, Murphy reusea sa mai reduca din deficit cu ajutorul unui 64, insa prima sesiune se incheia in favoarea lui Li Hang, care seta scorul la 3-1 datorita ultimelor 59 de puncte adunate de pe masa.
Asa cum ne-am obisnuit, dupa pauza, plin de elan si ambitionat la maximum, Murphy si-a inceput calatoria printre bile, lovind un 64 si un 85 pentru egala, decizand insa in ultmele minute sa mai castige inca un frame, ce il aducea pentru prima oara la conducere 4-3.

Inca o "iesire" timpurie pentru Robbo
Cum scorul nu era unul care sa-l sperie pe chinez, Li a fortat ajungerea meciului in frame decisiv, pe care insa nu a reusit sa il castige, Murphy rasufland usurat dupa ce a reusit sa treaca de inca un meci.


Ultima disputa din prima sesiune, avea sa fie sustinuta de Neil Robertson si Peter Ebdon, ultimul numit realizand una dintre cele mai importante victorii din ultima perioada de timp si invingandu-l pe australian cu scorul de 5-1!
Fireste, a fost un meci lent, doar il aveam pe Ebbo in arena, insa a jucat destul de bine. Break-uri de 85,65 si 42 de puncte ii aduceau lui Peter primele patru frame-uri, in timp ce Robbo lovea un 80 pentru a-si adjudeca primul frame din meci. Din pacate acest fapt nu a inseamnat si inceputul unei reveniri, Ebbo incheind meciul imediat dupa frame-ul umator.


Ziua continua cu urmatoarele meciuri:


Incepand cu ora 14:30 (ora Romaniei)
Stephen Hendry vs. Ding Junhui
John Higgins vs. Ricky Walden
Robert Milkins vs. Mark Selby
Ali Carter vs. Marcus Campbell


Program TV:
14:00 - 14:30 EuroSport
14:30 - 17:45 EuroSport (live)

0 comments: