Chinalife Xingpai Hainan Classic 2011 - Ziua 1

12:05:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Start bun pentru Stephen Hendry
Nu stiu ce se intalmpla insa in ultima perioada eu si minunatii oameni ce trudesc pentru RDC&RCS nu se mai intelegem de nici o culoare (sau mai bine scris nicio culoare). Daca prima data m-au lasat fara internet 3 zile in perioada Welsh Open-ului (tradus "inspirat" pe la noi ca fiind Open-ul Galez), acum in plina calificare de Campionat Mondial si cu noua competitie chinezeasca care imi bate in geam, iar m-au lasat pe langa... Urat, foarte urat! :-( In fine, din fericire, lucrurile s-au rezolvat mult mai repede decat data trecuta, asa ca sa-i dam drumul cu snooker-ul.


Arena plina in Hainan, plina in special de chinezuti, care cu siguranta in marea lor majoritate (sst, ca nu e pleonastica exprimarea, pentru ca m-am interesat :-P) isi vedeau jucatorii favoriti pentru prima data in viata LIVE! :-)) Pacat insa ca regula de "cel mai bun joc din 3" nu permite prea multe "admirari" ale celor ce joaca pentru ca exact cand te-ai obisnuit cu meciul hop s-a si incheiat! Totusi, vin acusica (mai precis Sambata) semifinalele si cu regula de "cel mai bun joca din 9" chinezutii prezenti in tribune vor avea mai mult timp sa-si priveasca favoritii in actiune.
Un lucru insa destul de uratel, ce tine de organizarea defectuasa a celor ce si-au pus mintea la concentrat excesiv pentru a da nastere acestei competitii, a fost faptul ca le-au permis fotografiilor sa vina foarte aproape de arena, unde jucatorii isi vedeau linistiti de treaba. Prea multe blitz-uri s-au vazut si sincer, nu cred ca este prea ideal sa blitzuiesti de zor in fata unui om care a venit sa joace. Nu e ca si cum jucatorii n-au nimic mai bun de facut pe la ei prin tara, asa ca s-au gasit sa traverseze in zbor jumatate de continent. Au venit sa bucure publicul si sa munceasca si ar trebui sa poata face asta in conditii normale. Zic! :-D


Higgins si Ebdon - o mica discutie inainte de meci nu strica
Va spuneam ieri ca avem patru grupe de jucatori a cate patru jucatori fiecare si ca se joaca pe principiul "round robin" (adica fiecare jucator va juca, prin rotatie, cu toti ceilalti jucatori din grupa sa). Asa ca fara alte introduceri, iata si cum s-a desfasurat prima zi.


Fara indoiala ca starul zilei este Stephen Hendry, scotianul dovedind ca inca mai poate face fata unor competitii, acesta trecand cu 2-0 de Li Yun si cu 2-1 de Peter Ebdon. De mentionat ca jucatorii cu trei meciuri castigate au un loc garantat in semifinale, asa ca sa vedem daca Hendry poate repeta performanta si astazi.
Calcandu-i parca pe urme, Jamie Cope i-a infrant pe Jin Long cu 2-0 si pe actualul campion mondial Neil Robertson cu 2-1, in timp ce finalistul de anul trecut al Campionatului Mondial, Graeme Dott i-a pus la colt atat pe Ricky Walden, cat si pe Ding Junhui cu scorul de 2-0. Pentru ultima victorie a inscris si un minunat 141 - scotianul pare sa se fi trezit dupa esecul de la Welsh Open. ;-)


Unicul si inegalabilul Dennis Taylor, invitatul special al acestei competitii, a fost invins cu 2-1 de Ali Carter si desi chiar si el a declarat ca nu se asteapta la prea multe performante personale, totusi sper ca castige macar un meci. Mi se pare un om extraodinar, desi inca nu am avut onoarea de a-l cunoaste personal, si in plus este o legenda a snooker-ului  ;-)


Iata insa si rezultatele zilei de ieri:


Grupa A:
John Higgins 2-1 Peter Ebdon
Stephen Hendry 2-0 Li Yan
Stephen Hendry 2-1 Peter Ebdon


Grupa B:
Neil Robertson 2-1 Cao Yupen
Jamie Cope 2-0 Jin Long
Jamie Cope 2-1 Neil Robertson
Cao Yupen 2-1 Jin Long


Grupa C:
Ali Carter 2-0 Dennis Taylor
Shaun Muprhy 2-1 Tian Pengfei


Grupa D:
Graeme Dott 2-0 Ricky Walden
Graeme Dott 2-0 Ding Junhui
Yu Delu 2-0 Ricky Walden


Programul pentru ziua in curs:


De la ora 8:00 si ora 13:00 (ora Romaniei) - Eurosport 2
Grupa A:
John Higgins 2-0 Stephen Hendry
John Higgins vs. Li Yan
Peter Ebdon 2-0 Li Yan


Grupa B:
Neil Robertson vs. Jin Long
Jamie Cope vs. Cao Yupen


Grupa C:
Ali Carter 2-1 Shaun Murphy
Dennis Taylor 0-2 Tian Pengfei
Ali Carter vs. Tian Pengfei
Shaun Murphy vs. Dennis Taylor


Grupa D:
Ding Junhui 0-2 Yu Delu
Graeme Dott vs. Yu Delu
Ricky Walden vs. Ding Junhui
*actualizat


Multa bafta concurentilor si ne revedem ceva mai pe seara pentru povestioara zilei secunde :-)

0 comments: