Chinalife Xingpai Hainan Classic 2011 - John Higgins, primul nume in finala

12:01:00 Ramona Dragomir 0 Comments

 John Higgins se califica pentru marea finala
Dimineata pe continentul European, insa nu la fel de matinala era ora prin vasta China, unde ultimele detalli erau puse la puncte pentru ca cele doua semifinale sa se desfasoare ca la carte. Una dintre ele ne-a dezvalut deja primul nume ce a atins finala editiei inaugurale de Chinalife Xingpai Hainan Classic - John Higgins.


Scotianul l-a intalnit pe baiatul din Essex (desi ca si primaveri contabilizate a trecut de muuult de perioada in care putea fi numit baiat), castigatorul de Shanghai Masters 2010, Ali Carter. A fost un meci de a adunat foarte multi fani "chinezoizi" cu ochii mici insa cu o mare dragoste pentru snooker.
Primul jucator ce a spart gheata a fost Higgins, insa break-ul de 85 de puncte a sevit ca raspuns din partea lui Carter pentru a egala. In ceea ce priveste frame-ul urmator desi Capitanul a inceput destul la slabutz, ratand o bila rosie si intrand in pachetul de rosioare, lasandu-i astfel adversarului o pozitie buna de atac, acesta din urma nu a profitat 100% de sansa oferita, ratand la randu-i o bila rosie pe cand atingea un 34. Asa ca Ali s-a reintors la masa pentru a inscrie un 76 si a prelua conducerea cu 2-1.


Si daca un jucator inscrie un  break mare, se cade ca si oponentul sau sa faca de asemenea, mai ales la acest nivel :-)). Asadar, John a atacat strategic si a lovit un break siminar de 76 de puncte pentru a egala, la scurt timp dupa aceasta insa Ali realizand un frumos 73 ce il plasa in frunte (din nou!). Din pacate, pentru Ali, acest frame avea sa fie si ultimul castigat. Ghinionul incepea sa ii dea tarcoale Capitanului.


Desi frame-ul cu numarul sase a inceput pentru Higgins cu ratarea bilei rosii pe cand stransese doar 19 puncte in cont, scotianul s-a regrupat in doar cateva minute, reusind ca pana la final sa inscrie un minunat 98 pentru a egala la 3-3.

Ali Carter este total descumpanit de infrangerea suferita
Urmatorul joc a inceput destul de prost pentru Ali, acesta insciind bila alba, apoi John a ratat neasteptat o bila albastra realizand doar un break de 16 de puncte, Ali revenea doar pentru un micutz si fragil 15 (datorat unui kick grav), pentru ca "The Wizard of Wishaw" sa rataze inca o data, de aceasta data la 27 de puncte adunate. Desi balanta inclina in favoarea lui Higgins, acesta conducand cu 47-15, Carter avea o sansa nesperat de mare pentru a reveni in joc, iar bile pe masa erau destule. Totusi, ceva s-a intamplat si Ali a ratat o bila rosie la doar cateva minute dupa reintoarcerea la masa de joc. Sau poate ca ar trebui sa spun ca "cineva s-a intamplat", pentru ca dupa reactia nervoasa pe care Carter a avut-o imediat dupa ratare, ridicand de-a dreptul furios tacul in aer si aruncand o privire de "killer" cuiva de dincolo de arena, este clar ca cineva a facut o miscare brusca ce l-a deconcentrat pe englez.


Situat pentru a doua oara, de la inceputul meciului, la conducere Higgins a realizat un strategic 65 in timpul frame-ului cu numarul 8, astfel ca Ali avea nevoie de doua snookere. Si daca pe primul l-a realizat, la cel de-al doilea nu a mai ajuns datorita unei ratari mari "aplicate" bilei negre. Carter avea sa cedeze meciul, iar Higgins devenea finalist.


De la ora 13:00 (ora Romaniei) avem pe rol cea de-a doua semifinala, cea dintre Jamie Cope si Graeme Dott, iar daca cumva Graeme va castiga vom avea a doua finala scotiana de dupa Welsh Open :-))
 Mult noroc ambilor jucatori, iar noi ne revedem ceva mai tarziu pentru povestioara semifinalei cu numarul doi :-)

0 comments: