Chinalife Xingpai Hainan Classic 2011 - finala (partea I)

12:04:00 Ramona Dragomir 0 Comments

John Higgins preia conducerea dupa prima sesiune de joc
Uau! Ce inceput pentru finala de Hainan Classic! John Higgins si Jamie Cope s-au reunit pentru a ne oferi un spectacol absolut adorabil, prima sesiune de joc fiind destul de dramatica pe alocuri si tinandu-ne cu sufletul la gura. Cum primul jucator care incaseaza sapte frame-uri este automat declarat si campion, cei doi "crai de pe insulara Mare Britanie" si-au incercat norocul, fiecare dintre ei facand tot posibilul pentru a prelua conducerea.

Desi john Higgins a pornit la drum destul de hotarit, o mica, insa importanta bila roz i-a cam taiat din elan pe la 14 punctisoare adunate, Jamie Cope profitand de ocazie pentru a inscrie un 69 si a prelua primul frame. Totusi cel urmator avea sa inceapa cu un fault comis de acesta, Higgins venind la masa pentru un break de 31 de puncte, break intrerupt de ratarea unei bile rosii (lovitura de distanta). Si asa a inceput marea batalie a loviturilor de siguranta, cel care insa a si "dovedit-o" fiind scotianul, acesta profitand pentru a curata masa de toate bilele existente cu ajutorul unui break de 85 de puncte, pentru a egala.
Frame-ul cu numarul trei a debutat, coincidenta sau nu, tot cu un fault de aceasta data cel responsabil fiind scotianul, insa istoria nu avea sa se repete in totalitate, Jamie oprindu-se la 22 de puncte si dandu-i astfel sansa lui John pentru a mai curata inca o data masa de joc, de aceasta data cu un break de 73. Higgins se afla acum la conducerea (2-1) pentru prima oara in acest meci.


Englezul a avut sanse uriase pentru a egala in timpul frame-ului urmator, insa nu a facut decat sa rateze oportunitate dupa oportunitate. S-a oprit brusc pe la 20 de puncte ratand sa inscrie o bila rosie dintr-o pozitie destul de incomoda, Higgins "vizitand" masa de doua ori si luandu-si ca "suvenir" doua break-uri de 31, respectiv 29 de puncte. Asa se face ca frame-ul a cazut pe "mana" bilelor colorate.

Jamie Cope - putin cam suparat si frustrat
Cum John a ratat bila galbena pe cand conducea cu 62-41, Jamie avea nevoie de un snooker, in urma unei greseli executate de adversar, primid un "free-ball" si inscriind bila roz "in calitate" de bila galbena. Insa cand a venit momentul sa inscrie efectiv bila gablena a ratat! 

Inca o sansa pentru scotian care trimitea bila galbena in buzunar insa avea sa ramana in snooker in spatele bilei maro! Nebunie curata! Intr-un final glorios Cope reuseste sa inscrie bila verde, insa o rateaza pe cea maro, Higgins returnandu-se la masa pentru a incasa frame-ul.


Urmatorul pe lista, jocul cu numarul cinci avea sa fie castigat tot de John Higgins, actualul numar 1 mondial conducandu-l cu 4-1 pe englezul Jamie Cope. Acesta din urma s-a aratat extrem de suparat si frustrat de modalitatea in care a pierdut frame-ul cu numarul patru, depunandu-si tacul pe podea in semn de capitulare, insa sper sa profite de pauza pentru a se linisti putin si a porni la drum cu forte proaspete.
In ceea ce il priveste pe Higgins, ce as putea sa mai adaug? A jucat extrem de bine, superb chiar, asa ca daca se mentine ferm pe pozitie (totusi Jamie este un jucator periculos) are toate sansele sa mai castige un trofeu in aceasta seara ;-)


Asa ca va invit pe EuroSport 2, de la ora 15:15 (ora Romaniei) pentru sesiunea finala! Sper ca faceti galerie jucatorului preferat, daa? :-))

0 comments: