Chinalife Xingpai Hainan Classic 2011 - Cope se califica pentru finala

22:50:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Jamie Cope isi rezerva o intalnire alaturi de John Higgins
Desi nu prea mi-a placut faptul ca EuroSport nu a transmis cea de-a doua semifinala, cel putin nu in direct, ce puteam sa fac?! Din pacate/fericire mai exista si alte sporturi ce necesita sa fie tratate de televiziunea cu specific sportiv, asa ca am asteptat pana cand ecranul televizorului jubila "a snooker" :-))


Asadar Jamie Cope, un jucator ce s-a dovedit a fi un adevarat invingator in etapa grupelor, il intalnea pe Graeme Dott, un alt jucator bine clasat. Si tocmai de aceea asteptarile de la acest meci au fost mari, si mai ca vedeam ba un scor strans, ca cateva rasturnari de situatie etc. Insa nu a fost deloc asa! :-P

Ce-i drept Jamie a pornit cu dreptul, profitand de o mica greseala a scotianului pentru a inscrie un minunat 142 (cel mai mare break de pana acum), dar nu s-a oprit aici; si-a adjudecat inca trei frame-uri setand scorul la 4-0. 
Simtindu-se aproape eliminat din meci, Dott a reusit sa incaseze cu ajutorul unui break de 63 de puncte frame-ul cu numarul cinci si desi multi dintre noi au considerat aceasta zvacnire ca fiind inceputul unei reveniri spectaculoase, nu a fost cazul, din pacate. Asa ca nu a fost o prea mare surpriza sa il vedem pe tanarul Jamie Cope castigand si ultimul frame pentru a incheia meciul cu scorul final de 5-1.

Graeme Dott nu a avut o zi prea stralucita in snooker
Nu vom avea, ce-i drept, o finala scotiana insa cu siguranta vom avea o finala pe cinste, tinand cont de faptul ca Jamie s-a aratat cat se poate de increzator in fortele proprii, iar de performantele recente ale lui Higgins nici nu mai incape vorba :-)

Asa ca va dau intalnire maine, de la ora binecunoscuta deja, adica 8 dimineata pentru prima parea a finalei si 13:00 pentru partea secunda, pentru o portie zdravana de snooker. Regula de joc este "cel mai bun din 13" asa ca multa bafta ambilor jucatori si fie ca cel mai bun sa castige! :-)

0 comments: