Chinalife Xingpai Hainan Classic 2011 - Ziua 2

21:46:00 Ramona Dragomir 0 Comments

John Higgins joaca in semifinala
Ne reintoarcem in China, pe minunata insula Hainan pentru a afla cine sunt cei patru jucatori care s-au calificat pentru semifinalele de maine. Chiar daca competitia nu este una de puncte, asta nu inseamna ca snookeristii nostrii nu si-au dat interesul pentru a castiga cat ai multe meciuri posibile. Acest aspect a fost confirmat si de faptul ca pentru una dintre grupele de jucatori existente a trebuit sa se apeleze la metodele „secundare” de alegere a castigatorului, intrucit trei jucatori aveau acelasi punctaj.
Insa haideti sa vedem cum s-a desfasurat cea de-a doua zi de snooker din China si apoi aruncam o privire la cum o sa arata echipa pentru semifinale, da? ;-)


John Higgins si Stephen Hendry, doi giganti ai snooker-ului mondial au fost cei care au deschis seria meciurilor pentru Grupa A, iar daca Stephen ar fi reusit sa il invinga pe co-nationalul sau, ar fi fost in semifinala acum. Din pacate pentru el, a ratat bila de frame pe cand avea 49 de puncte in buzunar, Higgins revening la masa pentru a „rade” coloratele si a impusca un micutz break de 35 de puncte, care insa adaugat la cele 23-ul din buzunar ii aducea primul frame. Cel de-al doilea frame a pornit cu greseala colosala a lui Hendry, acesta executand o lovitura de siguranta slaba, drept urmare 62-ul lui John insemnad si victoria totala de 2-0.

Ali Carter  priveste spre noua runda
Putin mai tarziu, Higgins avea sa il invinga si pe Liu Yan cu acelasi scor de 2-0, de aceasta data lovind in break-uri de 62 si 91. John Higgins devenea astfel primul nume din semifinale.


Jamie Cope se grabea si el cu pasi repezi spre aceiasi runda, castigand intrevederea cu Cao Yupen cu 2-0 si primind fara dubii un loc sigur pe mai departe, la fel ca si Graeme Dott de altfel care il invingea cu 2-1 pe Yu Delu pentru a se clasa pe locul intai in Grupa D.


Pentru Grupa C insa lucrurile aveau sa fie putin mai complicate avand in vedere ca la sfarsitul zilei atat Shaun Murphy cat si Ali Carter si Tian Pengfei aveau cate doua puncte de caciula. Astfel ca organizatorii au trebui sa vada cate frame-uri castigate si /sau pierdute aveau cei trei...si surpriza! Toti aveau cinci castigate, si trei pierdute, asa ca s-a apelat la cine a inscris cel mai mare break, acesta fiind Ali Carter (ultimul jucator care ajunge in semifinale).


Din pacate pentru vedeta locala Ding Junhui acesta nu a avut o evolutie prea buna, pierzand doua meciuri (primul cu 0-2 in fata lui Graeme Dott si al doilea cu acelasi scor in fata lui Yu Delu), insa spre sfarsit a reusit sa ne uimeasca trecand cu 2-1 de Ricky Walden si inscriind cu minunat 113 pentru concretizarea victoriei.
Ricky a fost dus de urgenta la spital, suferind de toxi-infectie alimentara si a declarat in prealabil ca se retrage din competitie, insa in ultimul moment, dornic de a castiga macar un meci, s-a prezentat in fata lui Ding. Palid si vizibil intr-o stare vulnerabila, Ricky este un adevarat exemplu de ambitie si devotament, si pentru asta merita sincerele mele felicitari :-)


Iata si lista completa a rezultatelor zilei cu numarul doi:
Grupa A:
John Higgins 2-0 Stephen Hendry
John Higgins 2-0 Li Yan
Peter Ebdon 2-0 Li Yan


Grupa B:
Neil Robertson 1-2 Jin Long
Jamie Cope 0-2 Cao Yupen


Grupa C:
Ali Carter 2-1 Shaun Murphy
Dennis Taylor 0-2 Tian Pengfei
Ali Carter 1-2 Tian Pengfei
Shaun Murphy 2-0 Dennis Taylor

Group D:
Ding Junhui 0-2 Yu Delu
Graeme Dott 2-1 Yu Delu
Ricky Walden 1-2 Ding Junhui

Maine, se joaca maretele semifinale, programul fiind urmatorul:


De la ora 8:00 si de la ora 13:00 (ora Romaniei ) – EuroSport 2
John Higgins vs. Ali Carter
Jamie Cope vs. Graeme Dott


Multa bafta baietilor si vizionare placuta la snooker, dragii mei! :-)

0 comments: