E oficial! Snooker World Cup revine

16:26:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Barry Hearn alaturi de oficialii thailandezi
Anul trecut citeam un articol in care Dennis Taylor (campion mondial in 1985) isi manifesta regretul fata de faptul ca vechea competitie World Cup nu se mai joaca. Snooker World Cup era un turneu in care se juca snooker pe echipe, asa ca la final, trofeul era ridicat nu de un EL, ci de niste EI! :-)) Fiecare echipa reprezenta cate o regiune a Marii Britanii: Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord.


Competitia a prins viata undeva prin anul 1975 si si-a vazut publicul pentru ultima oara in 2001, insa nu va lasati inselati pentru ca turneul nu a avut loc chiar in fiecare an, spre exemplu din 1990 pana in 1996 nu a existat niciun World Cup. Cum nu numai Dennis si-a manifestat dorinta de a reinvia acest turneu, Barry Hearn a decis ca trebuie ceva facut. Asa ca monsieur a zburat deasupra continentului european pentru a ajunge pe cel asiatic, mai precis in fostul Regat al Siamului, Thailanda de astazi. Aici a vorbit si a negociat cu inalti demnitari pentru a stabili un viitor turneu World Cup.
Si uite asa, in perioada 11-17 iulie anul curent, Thailanda va gazdui minunatul eveniment snookeristic, in capitala-i Bankock, la World Trade Center.

Pentru ca turneul sa aiba o baza solida s-au stabilit si sponsorii, PTT (compania energetica de stat din Thailanda) si EGAT (Autoritatea de Generare a Electricitatii din Thailada), urmad ca in viitoarele luni programul sa fie definitivat si toate detaliile sa fie puse la punct.
Thailanda - un paradis pentru snooker
Potrivit site-ului World Snooker vom avea "8 echipe de jucatori, acestia fiind alesi in functie de pozitia lor in clasamentul mondial, iar Thailanda ca si tara gazda va avea doua echipe". Deci daca din opt, doua sunt ale thailandezilor, restul de sase ar trebui sa acopere Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord, asa cum era si in trecut. Insa cum numele celor ce vor lua parte nu au fost dezvaluite inca, mai bine sa nu ne facem scenarii si sa mai asteptam putin lista oficiala.


Ceea ce stiu sigur este ca Barry Hearn se tine intr-adevar de promisiunea de a face din snooker un sport global. Succesul inregistrat de German Masters, noul eveniment din septembrie (Brazilian Masters), un potential "popas competitional" in Australia (conform lui Dave Hendon)...toate acestea fac ca snooker-ul sa primeasca recunoasterea internationala pe care, de altfel, o merita din plin.
E de-a dreptul fascinant sa te gandesti ca in urma cu doi ani programul jucatorilor de snooker semana cu o vacanta continua, in timp ce acum acestia calatoresc pamantul in lung si in lat pentru a juca in cat mai multe turnee. 
Personal, ma bucur tare mult de faima pe care snooker-ul si-o castiga printre natiuni si sper ca in viitorul apropiat si mass-media sa trateze snooker-ul cu respectul si atentia acordate celorlalte sporturi...pentru ca vedeti voi? Snooker s-a intors! ;-)

0 comments: