PTC Grand Finals 2011 - avanpremiera

02:56:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Aproape ca se implineste un an de cand Barry Hearn lansa "revolutia in snooker", revolutie ce avea sa aduca in fata miilor de fani ai acestui sport, mai multe turnee ca niciodata, programul jucatorilor devenind de-a dreptul "neincapator". Imi aduc aminte cand am vazut pentru prima oara seria de evenimente PTC/EPTC si imi spuneam ca o sa fie un drum luuung si anevoios pentru snooker. Ei bine, in mare parte a fost, insa pentru cei care si-au facut datoria sa ia parte la cat mai multe evenimente, cat si pentru cei care au jucat grozav de bine, snooker-ul iata ca le mai ofera o sansa de a mai strange ceva puncte valoroase si de a mai incasa ceva banuti - Marea Finala PTC! :-)


S-a hotarat ca turneul sa fie gazduit de frumoasa si maiastra Irlanda, mai precis de capitala-i Dublin in perioada 16-20 martie, astfel incat minunatul sport cu tacul sa revina, dupa o absenta de cativa ani buni, intr-o tara ca il adora cu adevarat.

PartyCasino.comPTC Grand Finals, marcheaza primul an de revolutie impus de Barry Hearn si este dovada vie ca planul sau de "revitalizare" a snooker-ului functioneaza. Poate ca nu toti jucatori au primit cu bratele larg deschise "noua ordine de joc" impusa de Hearn, insa in timp, vazand rezultatele pozitive, vazand ca drumul spre Top 16 nu mai pare atat de imposibil si simtind pe propria lor piele ca snooker-ul le este redat...s-au convins ca desi metodele noului presedinte World Snooker par putin prea dure, dau rezultate :-)


Hearn si Steve Davis, in epoca de aur a snooker-ului
Cu siguranta ca intotdeauna exista loc de mai bine, insa pana acum nu s-au auzit prea multe reprosuri. Sa ne gandim putin: am avut nu mai putin de 12 evenimente de snooker, atat in Marea Britanie, cat si pe Europa continentala, am vazut cum pozitia jucatorilor a inceput sa fluctueze in clasamentul general, cei care si-au dat interesul sa joace ca la carte primind un loc mai bun, ca sa nu mai mentioneze ca antrenamentul si experienta capatate in cadrul acestei serii nu poate fi cuantificat in cuvinte, insa se poate citi prea bine in evolutiile recente ale jucatorilor.

O sa fie foarte interesant sa vedem un turneu a carui regula generala de joc este "cel mai bun din 7". Da, ati citi bine, asta este regula de joc pentru toate etapele competitiei! Bineinteles ca deja ii aud pe puritani spunand ca ideea de a "taia" din frame-uri duce la setarea unui standard scazut pentru snooker, dar stiti ceva? Cei mai indreptatiti sa-si dea cu parerea in acest segment sunt chiar jucatorii, intrucat ei sunt direct afectati de aceasta regula...si sincer...nu prea i-am auzit plangandu-se! ;-)


Inainte insa de a va prezenta programul pentru prima zi, trebui sa va spun ca desi EuroSport-ul va fi prietenul nostru de nadejde in perioada imediat urmatoare, nu va transmite inceputul competitiei, asa ca ne vedem obligati de circumstante sa apelam la mult prea cunoscutul sistem de scoruri la minut, pus la dispozitie de cei de la World Snooker.


12:00 - Marco Fu vs. Michael Holt
15:30 - Mark Davis vs. Joe Jogia
17:00 - Anthony Hamilton vs. Tom Ford
21:00 - Matthew Stevens vs. Gerard Greene
22:30 - Ricky Walden vs. Liang Wenbo


Personal, cred ca turneul de fata va fi inca un succes demn de notat in agenda mondiala de snooker, asa ca le urez bafta tuturor participantilor si ... sa jucam snooker! :-))

0 comments: