PTC Grand Finals 2011 - finala

04:06:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Shaun Murphy primul campion de PTC Grand Finals
Shaun Murphy a reusit sa il invinga cu scorul de 4-0 pe Martin Gould in cadrul primei editii de PartyCasino.com Players Tour Championship Grand Finals, gazduita de teatrul Helix din Dublin, Irlanda. Dupa ce a trecut de un meci extrem de dificil sustinut in fata "Bulldog-ului" Stephe Lee (in sferturile de finala) si i-a pus la zid pe "The Welsh Dragon" Matthew Stevens (in semifinale), Shaun "The Magician" Murphy demonstrezaa ca toate aceste victorii nu au fost pure intamplari.

Desi EuroSport a fost mult prea ocupat sa ne transmita finala unui important turneu de tenis, cel doi finalisti isi incepeau meciul fara a banui ca o lume intreaga tanjeste dupa aparitia lor LIVE pe ecranele televizoarelor proprii. Slava Cerului insa ca sistemul de scoruri la minut a functionat ca la carte si am putut fi in "legatura" cu ceea ce se intampla la Dublin.

Primul care a inceput sa incrie cateva bile a fost Martin Gould insa din pacate, nu a putut sa colectioneze mai mult de 18 puncticele, Shaun Murphy venid la masa pentru o serie formata din 23 si 43, serie ce ii garanta primul frame. Si nu avea sa fie singurul...

Finalistul Martin Gould oferind un interviu lui Ken Doherty
Shaun pornea la atac, in frame-ul urmator, construindu-si un break de 40, Martin raspunzand cu un 45 intrerupt brusc de ratarea unei bile dificile. Fortuna veghea asupra lui Murphy cu siguranta, acesta reusind sa inscrie un 20 pentru a-l lasa pe adversarul sau necesitand un snooker. Gouldie nu l-a reusit insa, scorul preschimbandu-se acum in 2-0.

Frame-ul cu numarul trei avea sa fie unul extrem de interesant, Martin insciind un break de 23, in timp ce replica lui Shaun era una egala cu un break de 53. Totusi break-ul de 53 fusese intrerupt intr-un moment cheie, "The Magician" ratand bila roz. O sansa nesperata i se dezvaluia lui Gould, insa bila roz nu avea sa se arata prietenoasa nici fata de el, Martin ratand sa o inscrie si realizand doar un break de 20 de puncte. Dramatic este faptul ca avea nevoie disperata de ea si de cea neagra pentru a reveni in meci! Murphy insa nu avea nevoie decat de rozalia incapatanata, de aceasta data reusind sa o inscrie pentru a seta scorul la 3-0.


Era lesne de inteles ca frame-ul cu numarul patru urma a fi unul tensionat: pe de o parte Martin stia ca aceasta este singura lui sansa de a mai spera intr-un miracol, in timp pentru Shaun frame-ul era testul final ce ii garanta victoria. Asa ca nu am avut break-uri fabuloase, insa nervii celor doi jucatori au fost intinsi la maximum, in final cel care reusea sa faca mai bine fata situatiunii fiind Shaun Murphy. Englezul cu radacini irlandeze incheia meciul cu scorul de 4-0 si radia de fericire.


Shauny este fericit cu victoria de duminica seara
Desi a fost o finala destul de scurta, a fost una de-a dreptul grozava si cred ca nu poate exista rasplata mai mare, pentru un jucator care a luat parte la toate cele 12 evenimente din seria PTC/EPTC, decant victoria din Marea Finala. Shaun Murphy nu s-a aratat intr-o forma prea fantastica in ultima perioada, insa dupa ceea ce s-a intamplat in Irlanda zilele trecute, este clar ca a revenit pe pozitii.
Pe de alta parte, Martin Gould a fost surpriza placuta a acestei competitii. Fostul crupier si-a trait propria premiera de a ajunge pentru prima oara in finala unui eveniment televizat de snooker, iar daca isi va mentine echilibrul de pana acum, va fi un adversar de temut pentru China Open si Campionatul Mondial.


Felicitarile mele se indreapta catre ambii finalisti, cei doi baieti reusind sa potoleasca "foamea" de snooker a irlandezilor privati de a asista la meciuri pe viu de atat amar de vreme, dar si sa si aline sufletele milioanelor de iubitori ai snooker-ului de pe intreg glob. Bine jucat, baieti! :-)

0 comments: