PTC Grand Finals 2011 - Martin Gould, al doilea nume din finala

20:48:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Martin Gould stabileste finala cu Shaun Murphy
Mark "The Jester from Leicester" Selby a fost invins de Martin "Gouldie" Gould, intr-un meci ce s-a vazut toate cele sapte frame-uri jucate. A fost un meci tensionat ce nu si-a dezvaluit finalistul foarte usor, parand parca ca vrea sa tina totul pentru ea, pana in ultimul moment.


La scurt timp dupa ce Selby rata in a inscrie o bila rosie, Gould venea la masa pentru un set format dintr-un 23 si un 57, break-uri ce ii garantau primul frame. Si sanse sa o tina tot asa ar fi avut fostul crupier, insa nu a realizat decat un mic break de 26 de puncte in frame-ul secund, Selby castigandu-l cu unul superior in valoare de 60 de puncte.


O ploaie de lovituri de siguranta marca debutul frame-ului urmator, insa Martin o dovedea incepandu-si traseul printre bilele existente pe masa. Un kick ghinionist il oprea la 35, insa ii dadea rivalului acestuia sansa se a prelua conducerea. Din pacate Selby nu avea sa inscrie decat un 26, Martin revenind pentru realizarea unui 32, suficient pentru a-l propulsa din nou la conducere.

Gouldie a avut o sansa extraodinar de mare sa transforme scorul in 3-1, break-ul de 59 de puncte inscris de Mark la inceputul frame-ului cu numarul patru, incepand sa-si piarda din greutate in timp ce Martin facea bilele sa dispara in diverse buzunare. A fost insa ghinionist si a ratat bila neagra, baiatul din Leicester reusind sa egaleze la 2-2. Si pentru prima data de la inceputul meciului, evolutia lui Selby nu avea sa se opreasca la adjudecarea unui singur frame, englezul co-optandu-l si pe urmatorul. 

Selby, cel ganditor
Determinat sa castige aceasta intalnire si vazand ca este condus cu 3-2, Martin si-a luat avant pentru a duce meciul in frame decisiv (break-uri de 43 si 23), insa de a-l si castiga cu seria mica, insa sigura de 21, 32 si 22 de puncte.
Martin Gould se afla astfel pentru prima data in finala unei competitii de snooker televizate, motiv pentru care s-a aratat mai mult decat incantat. A venit setat pe victorie si pana acum nu a facut nimic care sa demonstreze contrariul.


Mai avem insa inca un hop, inca un pod de trecut, marea finala ce incepe de la ora 21:30 (ora Romaniei) si ce ii va avea ca actori principali pe Shaun Murphy si Martin Gould.

Multa bafta ambilor jucatori si vizionare placuta la snooker dragii mei! :-)

0 comments: