PTC Grand Finals 2011 - sferturile de finala (partea I)

18:36:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Martin Gould primeste un loc in semifinale
Snooker-ul se reintoarce astazi in sferturile de finala pentru a-si alege cei patru jucatori ce ne vor incanta privirile si sufletul de iubitori ai acestui sport in cursul zilei de maine. Primele doua meciuri au fost cum nu se poarte mai diferite, intrucat daca primul s-a incheiat cu un scor relativ strans, cel de-a doilea a avut un final "curat", fara prea multe dubii asupra jucatorului care a dominat.


Castigatorul EPTC6 Michael Holt si finalistul de PTC 6 Martin Gould, au fost cei doi jucatori care au deschis ziua sferturilor de finala si daca prima parte a meciului a constant in "incalzirea tacurilor", cea de-a doua a prins mai multa viteza.
Holt a fost cel care a spart gheata castigand frame-ul de deschidere, insa setul de 46 si 30 ii aducea lui Gould prima victorie. Inca o data, Holt isi face simtita pozitia de leader, insa de aceasta data raspunsul adversarului sau a venit sub forma adjudecarii a trei frame-uri la rand, break-urile de 93 si 100 fiind responsabile de "inghetarea" scorului la 4-2.

Matthew Stevens, al doilea nume in semifinale
Ajuns pentru prima data in semifinalele unui eveniment televizat, Martin Gould s-a aratat cum nu se poate mai fericit de evolutia sa de pana acum, desi, asa cum a declarat pentru World Snooker: "Am facut cateva greseli prostesti in prima parte a meciului". Cu etapa numarul 7 din Championship League batandu-i in geam (Grupa 7 isi incepe meciurile luni), Martin se declara a fi extrem de increzator, insa mai ales dornic de a castiga acest turneu.


Ciocnirea dintre Tara Galilor si Scotia a fost realizata de Matthew Stevens si Marcus Campbell, cei doi oferindu-ne, cel putin in opinia mea, un meci cum nu se poate mai interesant. Desi scorul final a fost 4-0, s-a jucat foarte calm, Stevens aratandu-se ca fiind foarte "zen" si lasand meciul sa curga lin. Bilele dispareau in buzunarele vizate, iar Matthew parea a fi extrem de linistit in ceea ce priveste viitorul sau in competitie (are si motive ;-) ).

Zambetul lui Campbell nu este unul de fericire
Break-urile de 62 si 49 de puncte il clasau pe Stevens la 2-0, insa frame-ul urmator avea sa ii ofere lui Campbell o ocazie uriasa de a reveni in meci. Galezul rata o bila rosie pe cand se afla la doar 25 de punte, scotianul venind la masa (pe care nu prea a vizitat-o in acest meci) pentru a inscrie un 60.  Incepe o mica batalie a loviturilor de siguanta, insa din pacate Marcus faulteaza si il lasa pe Matthew cu un free-ball, asa ca acesta inscrie bila albastra in calitate de bila rosie si realizeaza un break de 42 de puncte pentru a duce scorul la 3-0.
Frame-ul patru ni-l prezinta pe Stevens oprindu-se la 56 dupa ce pierde pozitia de atac, scotianul primind inca o sansa pentru a evita sa fie invins fara a-si fi adjudecat macar in frame. Din pacate si de aceasta data rateaza ocazia, Matthew revenind la masa pentru a mai inscrie cateva bile si a incheia meciul la 4-0.


Runda sferturilor de finala continua in aceasta seara cu inca doua meciuri grozave:


20:00 (ora Romaniei) - Shaun Muprhy vs. Stephen Lee
21:30 (ora Romaniei) - Mark Selby vs. Mark Williams (EuroSport de la ora 21:30)


Vizionare placuta dragii mei! :-)

0 comments: