PTC Grand Finals 2011 - sferturile de finala (partea II)

05:30:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Shaun Murphy isi incaseaza bine-meritata victorie
Ultima parte a zilei si-a vazut ambele meciuri inchise cu acelasi scor: 4-3. Fie ca aducem in discutie meciul dintre Lee si Murphy, fie ca trecem in revista intrevederea dintre Selby si Williams, cele doua intalniri ne-au tinut lipiti de ecranele televizoarelor, castigatorul nelasandu-se descoperit cu una, cu doua. ;-)


Poate ca majoritatea dintre noi si-ar fi imaginat ca Stephen Lee va acapara inca o victorie, cu atat mai mult cu cat forma lui Shaun  Murphy nu a fost tocmai una buna in utima vreme, insa meciul de ieri avea sa ne schimbe putin perspectiva.
"The Bulldog" Lee a incasat primele doua frame-uri cu break-uri de 48 si 100, Murphy a reusit sa isi adjudece primul frame, insa rivalul sau se plasa pe un loc strategic si bine aspectat, castigand inca un frame ce il ducea cu un pas langa victorie (3-1). 
Si atunci s-a intamplat minunea! Murphy a revenit in joc, castigand frame dupa frame. A egalat cu ajutorul unui 116 si al unui 68, insa a castiugat disputa finala cu ajutorul unui 62. E adevarat ca in timpul frame-ului decisiv, dramatismul nu a lipsit, avand in vedere ca Shaun a  fost intial nevoit sa se opreasca la un 39 datorita survenirii unui touching ball, insa lovitura de siguranta executata de Stephen dupa aceasta i-a permis revenirea la masa, de care a profitat cum nu se poate mai bine.


Lucrurile nu arata prea bine pentru Williams
La finalul meciului Lee l-a felicitat indelung si avea si motive sa o faca. Trebuie sa fii un jucator grozav ca sa poti remarca un alt jucator la fel de grozav, iar revenirea lui Murphy este demna de aplauzele noastre. Acesta a declarat pentru World Snooker : "Am crezut ca sunt mort si ingropat! A fost un meci fantastic! Pe cand eram condus cu 3-1, un copil din public a venit la mine si mi-a zis "Haide, Shaun!" si atunci m-am gandit ca "Fac tot ce imi sta in putinta", iar faptul ca am inscris un break de peste 100 de puncte in frame-ul imediat urmator a ajutat foarte mult."
Cu toate acestea Shaun trebuie sa se pregateasca pentru o confruntare deloc usoara, galezul Matthew Stevens asteptandu-l deja in semifinala. ;-)


Seara avea sa ne aduca unul dintre cele mai asteptate meciuri ale zilei, disputa dintre Mark Selby si Mark Williams. Iar daca cumva cineva se astepta la refacerea finalei de German Masters, nici ca se putea insela mai mult. A fost un meci luuuung si greu, cu mult mai greu decat finala turneului deja mentionat.

Mark Selby isi castiga locul in semifinala
Daca inceputul meciului a avut ceva ritm in el, Selby preluand conducerea cu 2-0 dupa ce si-a adjudecat primele frame-uri cu o serie de 66 si 59, "intriga" si "deznodamantul" nici ca se puteau situa mai departe de acest debut. Chiar si cele trei frame-uri castigate de Williams (la rand) nu au fost de pe alta lume. Presiunea incepea sa-si spuna cuvantul, la fel si oboseala.


La 3-2 in favoarea galezului, care se afla la carma meciului pentru pirma oara de la inceput, Selby reusea sa "se adune" pentru a duce batalia in frame decisiv. Frame decisiv ce ar fi putut fi castigat de oricare dintre cei doi actori, intrucat nu putine au fost ocaziile lui Williams de a-si canta victoria, precum nici sansele lui Selby de a se vedea in semifinala.
Scorul era 42-45,in favoarea baiatului din Leicester, pe cand Williams se confrunta cu o mare provocare. O lovitura de siguranta bine gandita de adversarul sau il lasa cu prea putina vizibilitate catre bila ce se dorea a fi lovita, in concluzie galezul faultand de cinci ori! Si asta a insemnat 20 de puncte pentru englez! Insa pachetul nu era complet daca Williams nu ii lasa si o bila rosie usor de atacat, bila de care Selby s-a legat pentru a-si croi drum spre semifinale. Scor final: 4-3.


Ziua de azi se anunta a fi ocupata cap-coada, deoarece avem atat semifinalele de disputat cat si marea finala ;-)


14:00 (ora Romaniei) - Matthew Stevens vs. Shaun Murphy (EuroSport 2, de la 14:00)
17:00 (ora Romaniei) - Martin Gould vs. Mark Selby
21:30 (ora Romaniei) - castigator SF 1 vs. castigator SF 2 (EuroSport, de la 21:45) 

Mult succes tuturor celor ramasi in competitie! :-)

0 comments: