PTC Grand Finals 2011 - Shaun Murphy ajunge in finala

16:46:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Shaun Murphy isi croieste drum spre marea finala
Matthew Stevens a fost pus la zid de englezul Shaun Murphy, acesta invingandu-l cu scorul de 4-0 si rezervandu-si un loc in finala ce va avea loc in aceasta seara, cu incepere de la ora 21:30 (ora Romaniei).


Nu a fost mare mirare ca dupa victoria incasata in fata magnificului Stephen Lee, increderea lui Shaun Muprhy in sine si in jocul sau sa revina, tocmai de aceea a fost primul care a spart gheata, castigand frame-ul de deschidere din meciul jucat importiva lui Matthew Stevens. Cea de-a doua victoria a venit parca de la sine, sub forma unui break de 80 de puncte ce il distanta pe Murphy la 2-0.


Totusi ultimele doua frame-uri au fost ceva mai tensionate, galezul facandu-si simtita "prezenta" in meci. Stevens a inceput frame-ul cu numatul trei croindu-si drum printre bile, insa a avut ghinion ratand o bila rosie (jucata cu paianjenul) si oprindu-si break-ul la doar 12 puncticele. Shaun a venit la masa pentru victorie, insa drumul spre ea nu a fost unul prea lin, englezul ratand bila de frame la 63. Galezul se vedea cu o sansa in plus, insa a riscat enorm de mult incercand sa inscrie o bila rosie destul de dificila, in final actiunea nefiind incununata de succes. Asa se face ca "The Magician" revenea la masa pentru a schimba scorul in 3-0.

O zi nu tocmai glorioasa pentru galezul Stevens
Frame-ul urmator a inceput cu o greseala "fatala" din partea lui Stevens  acesta executand o lovitura de siguranta slaba (mai precis, bila alba s-a lovit de o rosioara ratacita, si nu si-a mai continuat drumul spre manta inferioara) ce ii deschidea drumul adversarului. Totusi acesta avea sa se opreasca la un break de 54, pierzand pozitia de atac. Asa cum era de asteptat ,fraeme-ul a ajuns "la mila" loviturilor de siguranta, Matthew dovedind ca le poate face fata si incepand sa inscrie bila dupa bila. Dar avea in fata o "ruta" cum nu se poate mai grea, galezul avand nevoie de toate bilele de pe masa pentru a evita sa fie invins cu 4-0. Pe cand mai avea de inscris doar trei, Stevens rateaza bila albastra break-ul fiindu-i scurtat la 44 de puncte. Shaun a revenit la masa si a inscris bila albastra insa cea roz avea sa fie "alergata" de ambii jucatori prin snookere. Condus cu 59-44, Stevens a cedat meciul, in urma ratarii unui ultim snooker, si astfel Shaun Murphy devine primul jucator ce ajunge in marea finala.


Semifinala cu numarul doi, va incepe in doar cateva minute, mai precis de la ora 17:00 (ora Romaniei), protagonisti fiind Mark Selby si Martin Gould.

0 comments: