PTC Grand Finals 2011 - Ziua 2

15:41:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Matthew Stevens isi castiga locul in sferturile de finala
Ziua de ieri a fost impartita intre cele doua meciuri ce isi trimiteau castigatorii in optimile de finala si restul  de trei ce isi trimiteau invingatorii in sferturi. In linii mari a fost ziua celor mai experimentati, jucatorilor mai bine clasati, ai celor care ne tot uimesc cu modul lor de "supravietuire" de-a lungul unei competitii importante/grele. Totusi, sa nu ii subestimam pe cei care nu au fost la fel de norocosi sa se califice pe mai departe, intrucat toti sunt jucatori extrem de buni, iar ziua in care vor scrie istorie pentru acest sport nu va intarzia sa apara in perisaj.


S-a inceput cu meciul dintre Jamie Jones si Martin Gould, primul fiind invins "de-a dreptul" cu scorul de 4-0, dupa ce "Gouldie" lovea seria de 50, 41, 106 si 42 pentru a-si rezerva un loc in meciul contra unui alt tinerel (ca el batraior o fi :-))) si anume Judd Trump.
Urmandu-i infrangerea lui Jamie, Jack Lisowski a fost eliminat cu 4-1 de catre Andrew Higginson, acesta inscriind un break frumos de 128 de  puncte in debutul meciului, parca anuntandu-si intentia de a-l castiga :-P


Shaun Murphy si Ricky Walden ne-au oferit un meci destul de incet si in care niciunul dintre jucatori nu a excelat, insa pana la final ne-au tinut in suspans pentru a vedea cine castiga. Desi Walden si-a pus amprenta pa primul frame (frame decis de bila roz), Muprhy a reusit sa acapareze trei la rand. A se nota totusi ca desi primul frame a fost castigat prin doar doua vizite la masa, restul au fost adjudecate in urma unui joc fragmentat. Ricky reusea totusi, sa aduca scorul la 3-2, insa Murphy nu mai avea rabdare, asa ca si-a mai "achizitionat" si frame-ul urmator pentru a-si castiga un loc in sferturile de finala.


Hamilton cu ochii pe victorie, insa ea uitandu-se la Williams
Un meci cat se poate de galez s-a dat intre Dominic Dale si Matthew Stevens, ultimul numit fiind si cel care a castigat batalia de tacuri cu scorul de 4-1.
Stevens a fost cel care a spart gheata cu un frumos 93, Dominic il egala in frame-ul urmator, insa succesiunea nu avea sa fie continuata " The Welsh Dragon" castigand toate frame-urile ramase si profitand din plin de loviturile de siguranta extrem de slabe ale lui Dominic. Este adevarat ca spre finalul meciului chiar si Matthew incepuse sa mai rateze cate o bila doua, unele dintre ele fiind chiar usoare, insa s-a mentinut dominant pe parcursul meciului si acest lucru i-a garantat victoria.


Daca ziua a inceput cu "utilizarea" scorului de 4-0, trebuia sa fie incheiata intr-o maniera asemanantoare, asa ca lui Mark Williams i-a revenit misiunea de a-l elimina pe Anthony Hamilton cu rezultatul prezentat mai sus. A fost un meci in care s-a jucat destul de fluent, Williams debutand cu un 111 si incheind cu un magnific 143 (cel mai mare break realizat per competitie, dupa 133 inscris - ironic- de Hamilton).


Ziua de astazi ne va oferi si ultimele nume necesare sa completam lista sferturilor de finala:


12:00 - Marcus Campbell vs. Stuart Bingham
14:00 - Barry Pinches vs. Michael Holt
17:00 - Stephen Lee vs. Mark Davis
20:30 - Mark Selby vs. Andrew Higginson
22:00 - Judd Trump vs. Martin Gould
*program actualizat pentru Romania


Multa bafta tuturor, iar noi ne auzim maine pentru rezultate si comentarii ;-)

0 comments: