PTC Grand Finals 2011 - Ziua 3

15:56:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Holty il elimina pe Pinches pentru un loc in sferturi
Finalul zilei de ieri ne-a adus numele necesare pentru a "construi" lista celor care isi vor etala talentele snookeristice astazi, in sferturile de finala. Am avut parte atat de lupte stranse, ca cele dintre Michael Holt si Barry Pinches sau dintre Marcus Campbell si Stuart Bingham, cat si de meciuri in care castigatorul a fost dominant de la bun inceput.


Scotia aproape ca era in picioare aplaudand frenetic performanta inregistrata de Marcus Campbell, acesta invingandu-l pe Stuart Bingham cu scorul de 4-3. Desi englezul prelua primul frame, scotianul avea sa egaleze cu ajutorul seriei de break-uri formate din 34 si 38, continuarea bataliei contand in impartirea de frame-uri pana la final. Si ce final! Marcus inscris un frumos 126 pentru a incheia in plina glorie un meci destul de dificil si pentru a-si stabili o intalnire de snooker cu galezul Matthew Stevens.


La doar cateva minute dupa terminarea meciului despre care tocmai ce v-am povestit, a venit timpul ca Barry Pinches si Michael Holt sa-si inceapa "pelerinajul" printre bile. Desi s-a inceput in forta si s-a terminat intr-o maniera asemanatoare, ceea ce s-a intamplat "intre" a fost ingrozitor de incet, incet si destul de slab jucat.
Michael deschidea cu un break de 102, Barry raspunzand cu un set de 41 si 31 pentru a egala. Si de aici a inceput un joc fragmentat si extrem de incet ce avea insa a fi stopat pe cand Barry egala la 3-3; aici englezul a curatat masa cu un perfect 83 pentru a duce meciul in frame decisiv. Cum lucrurile incepeau sa capete un ritm mai alert, Michael inscria un 44 si un 31 pentru a-i frange orice speranta lui Barry, dar si pentru a-si castiga un loc in sferturi.


Inca o victorie pentru "The Bulldog" Lee
Stephen Lee avea sa isi continue seria de victorii, invingandu-l de aceasta data pe Mark Davis cu scorul de 4-1. Prelua din start doua frame-uri, prin practicarea unor break-uri de 46, 26 si 30, Mark incerca sa revina in joc castigand urmatorul frame (break-uri de 64 si 31), insa furia "Bulldog-ului" il facea sa preia fraiele meciului cu un frumos 103 si sa isi definitiveze dominatia cu un 58. Asa ca Lee mai elimina inca un Davis intr-o competitie importanta (vezi Steve Davis in etapa de calificare pentru Campionatul Mondial).


Meciul dintre Mark Selby si Andrew Higginson a fost un fel de deja-vu, intrucat a semanat destul de mult cu cel jucat de Mark Williams si Anthony Hamilton acum doua zile, chiar daca Selby nu a inscris break-uri de peste 100 de puncte in primul si ultimul frame, asa cum a facut Williams; totusi scorul avea sa fie acelasi: 4-0. Si ca ironia sa fie si mai mare, Selby il va intalnii chiar pe Williams in sferturile de finala, pe rivalul sau din finala de German Masters de la inceputul lui februarie. Daca Selby va reusi sa il invinga pe galez de aceasta data, ramana insa o chestiune de "wait and see" cum spun englezii." :-P

Selby pune de o intalnire de snooker cu Williams
Ziua a fost incheiata de disputa dintre Judd Trump si Martin Gould, disputa incheiata cu 4-2 in favoarea ultimului numit.
Un break de 77 de puncte ii deschidea drumul lui Martin, insa Judd raspundea cu un 61 pentru a egala la 1-1. Inca o data Martin pornea la atac, insa de aceasta data avea sa castige doua frame-uri cu ajutorul break-urilor de 83 si 42, reversul medaliei venind sub forma unui 113 amenintator din partea lui Judd. Cu toate aceastea "Gouldie" avea sa castige meciul, break-ul final de 63 de puncte fiind mai mult decat suficient pentru a-l propulsa in sferturi.


Asadar marea zi a sferturilor de finala a sosit, program fiind urmatorul:


12:00 Michael Holt vs. Martin Gould
15:00 - Matthew Stevens vs. Marcus Campbell
20:00 - Shaun Murphy vs. Stephen Lee
21:30 - Mark Williams vs. Mark Selby (EuroSport, de la ora 21:30)
*program actualizat pentru Romania


Multa bafta tuturor jucatorilor, iar voua va doresc vizionare placuta! :-)

0 comments: