Snooker Championship League (etapa finala) - Matthew Stevens, invingator la Essex

16:39:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Matt Stevens primeste un loc in Premier League
Sa aud ropote de aplauze pentru campionul Championship League, pentru omul momentului, pentru Mattheeeeeeeew Steveeeeeeeeens! :-)) Intr-adevar, dragonul galez scuipator de foc a reusit ca dupa castigarea finalei Grupei 7 sa se claseze pe primul loc la finalul primei zile a etapei decisive, insa sa o si castige o zi mai tarziu. Ce calatorie printre bile a avut Stevens! :-)


Cei care cititi blogulet-ul de fata in mod constant stiti ca Stevens avea trei puncte primite inca de la finalul primei zile de meciuri si chiar daca se afla pe primul loc, galezul nostru tot a mai impuscat doua puncte, in urma victoriilor asupra lui Ali Carter 3-2 si Mark Williams 3-1. Cu cinci puncte in portofoliu Stevens primea un loc sigur in semifinale.
Shaun Murphy si-a mai marit colectia de doua puncte cu inca unul, survenit dupa infrangerea lui Mark Allen 3-1 si datorita faptului ca englezul avea 15 frame-uri castigate s-a clasat pe locul doi. Imediat dupa acesta, pe locurile trei si patru s-au clasat Ali Carter (cu 14 frame-uri) si Mark Williams (cu 13 frame-uri), ambii cu trei puncte la activ.


Avand astfel gasca completa, am pornit spre semifinale, acestea constituind penultimul pas spre locul din Premier League ;-)
La masa unu, Matthew Stevens isi revedea co-nationalul, pe Mark Williams, si repetand istoria de data trecuta, l-a invins cu acelasi scor de 3-1.
La masa doi, dramatismul isi spunea cuvantul, Ali Carter si Shaun Murphy jucand toate cele cinci frame-uri posibilie. "The Magician" a fost cel care a acaparat frame-ul de deschidere, cu un break de 40 de puncte insa si pe cel final, cu unul de 43, pentru a stabili scorul la 3-2. Astfel aflam al doilea nume din marea finala.


Stevens si Murphy s-au duelat in marea finala
Un moment de respiro pentru ca baietii sa-si adune puterile si sa-si puna in ordine strategia de castig si iata ca ii dam drumul. Prima bila se pierde intr-un buzunar avid dupa inscrieri iar 50 de puncte mai tarziu, Stevens prelua primul frame. Insa nici Murphy nu s-a lasat mai prejos, acesta lovind un frumos 81 pentru a egala la 1-1. Din pacate pentru englez, acesta avea sa fie si ultimul frame pe care il castiga in cadrul prezentei dispute, urmatoarele doua fiind incasate de Matthew. E adevarat ca pentru 2-1 scorul a fost 54-40, acesta sugerand ca cei doi au fost relativ aproape, insa finalul de 61-23 nu mai punea la indoiala suprematia galezului.


Si iata ca am ajuns si la final! Matthew Stevens isi implineste visul de a avea un loc garantat in Premier League-ul de anul acesta, avand in vedere ca nu a mai calatorit cu caravana din 2002! A fost o cursa nebuna, ce l-a vazut pe galez muncind din greu inca din seria meciurilor Grupei 4, dar in final eforturile i-au fost rasplatite pe deplin! :-)


Felicitari lui Stevens, dar si celorlalti sase jucatori care ne-au demonstrat ca pot face face numeroaselor maratoane de snooker pregatite atent de mintile luminate ce conduc snooker-ul si va astept in septembrie pentru editia 2011 de Premier League. :-)

0 comments: