Snooker Championship League (grupa 5) - cifra magica doi

05:50:00 Ramona Dragomir 0 Comments

King isi inscrie setul break-urilor minune
Pentru patru zile mari si late (28 februarie - 3 martie) ne reintoarcem in Essex, unde jucatorii Grupelor 5 si 6 din Championship League-ul de snooker isi vor disputa locurile ramase in marea finala. 
Insa sa le luam pe rand - prima data Grupa 5, formata din: Mark Allen, Mark King, Matthew Stevens, Ryan Day, Ricky Walden, Ding Junhui si Liang Wenbo. Si ca sa vezi susprize, surprize, la finalul primei zile de joc majoritatea jucatorilor au acumulat doar doua puncte. Totusi snooker-ul este destul de agil pentru ca prin regulile din dotare sa clarifice putin clasamentul, ce la prima vedere, ar arata egalitate deplina. ;-)


Ca de obicei trei jucatori si-au disputat patru meciuri inca din prima zi, in cazul nostru fiind vorba despre: Mark King, Ryan Day si Liang Wenbo, toti trei adunand victorii si infrangeri in proportii egale.
Break-urile de 66 si 64 de puncte l-au ajutat pe King sa-si invinga oponentul, in persoana lui Matthew Stevens cu 3-0, iar seria fabuloasa de 136, 108 si 127 il ajutau sa treaca de al doilea galez, Ryan Day cu acelasi scor;  totusi scorul de 2-3 l-a insotit atat in disputa avuta cu Ding Junhui, cat si cu Ricky Walden.
Wenbo isi incepea ziua cu 3-0 in fata lui Ricky Walden (break-uri de 50 si 40 incluse), apoi pierdea in fata lui Mark Allen si Ryan Day cu 2-3, insa isi incheia ziua in plina glorie trecand cu 3-1 de co-nationalul sau, Ding Junhui.

Liang Wenbo, un adversar demn de luat in vizor
Urmarind cam acelasi model, Ryan Day a inceput cu 2-3 in fata Matthew Stevens, a continuat cu "rasturnarea" scorului precedent in favoarea sa, 3-2 cu Wenbo, a fost pus la zid de catre Mark King cu 3-0, dar a terminat prima zi cu scorul de 3-1 in fata lui Mark Allen.
Asadar avem cate doua puncte pentru toti trei, insa in materie de frame-uri castigate in timp de King si Wenbo au 10 bucati, Day detine doar 8.


In ceea ce priveste restul jucatorilor, adica cei care si-au disputat doar trei meciuri pe zi, situatia rezultatelor nu sta foarte diferit, in contextul in care doi dintre ei au 2 puncte in "casierie" (Ding si Allen), in timp ce ceilalti doi doar unul (Walden si Stevens). Asa ca ziua de astazi reprezinta singura lor sansa de a mai recupera ceva teren, pentru ca pe inserat desemam campionul Grupei 5 ;-)


Iata insa si rezultatele primei zile:
Mark Allen 3-0 Matthew Stevens
Ryan Day 0-3 Mark King
Ding Junhui 3-0 Ricky Walden
Liang Wenbo 2-3 Mark Allen
Matthew Stevens 3-2 Ryan Day
Mark King 2-3 Ding Junhui
Ricky Walden 0-3 Liang Wenbo
Mark Allen 1-3 Ryan Day
Matthew Stevens 0-3 Mark King
Ding Junhui 1-3 Liang Wenbo
Ryan Day 3-2 Liang Wenbo
Ricky Walden 3-2 Mark King


Programul zilei de astazi arata cam asa:


Masa 1
12:30 Mark Allen vs. Ricky Walden
13:25 Mark King vs. Liang Wenbo
15:30 Matthew Stevens vs. Liang Wenbo
16:45 Ryan Day vs. Ding Junhui
19:30 Play off: primul clasat vs. al patrulea clasat
20:45 Finala


Masa 2
12:30 Matthew Stevens vs. Ding Junhui
13:45 Ryan Day vs. Ricky Walden
15:30 Mark Allen vs. Ding Junhui
16:45 Matthew Stevens vs. Ricky Walden
18:00 Mark Allen vs. Mark King
19:30 Play-off: al doilea clasat vs. al treilea clasat
*program actualizat pentru Romania


Meciurile pot fi urmarite online, daca aveti cont pe diferite site-uri de pariere, sau aici.  ;-)

0 comments: