Snooker Championship League (grupa 5) - inca un galez pe lista

16:49:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ryan Day vizand victoria
Acum ceva timp Mark Williams castiga un loc in Finala Grupelor si tind sa cred ca se simtea putin cam singurel fiind singurul galez din "gasca", asa ca avea nevoie neaparata de un co-national de-al sau; iar cel ce a raspuns apelului a fost chiar Ryan Day. :-)
Inainte ca play-offs-urile sa inceapa (aka. semifinalele) Ryan se situa pe locul doi in clasamentul de grup, cu 4 puncte, la doar un pas departare de leader-ul de grup, Mark Allen. Si avand in vedere ca in prima zi Ryan si-a disputat majoritatea meciurilor (mai precis patru la numar, incasand doua victorii, insa si doua invingeri) ziua de ieri a avut mai "putin" de muncit, avand doar doua intrevederi: prima dintre ele cu Ding Junhui, pe care l-a invins cu scorul de 3-1 (break-uri de 93 si 50), iar cea de-a doua cu Ricky Walden, pe care a reusit sa il infranga cu un strans 3-2 (break-uri de 56 si 59).

In materie de puncte acumulate la finalul primei zile, Mark Allen avea la fel de multe ca si Ryan Day, adica doua, insa reprezantantul Irlandei de Nord nu se incumetase sa joace decat trei meciuri in prima zi, asa ca ieri avea sansa de a prelua conducerea detasat...ceea ce s-a si intamplat, intrucit Allen a castigat toate cele trei meciuri de pe ordinea de zi. A trecut cu un minunat 3-0 de Ricky Walden, scor sustinut de ploaia de break-uri de 115, 66 si 61, a incheiat cu 3-2 disputa sustinuta cu Ding Junhui, pentru ca in final sa mai puna inca un jucator la zid cu scorul de 3-0, de aceasta data pe Mark King (break-uri de 54 si 56).


Mark King, Matthew Stevens si Liang Wenbo se sitau la prima vedere pe locul trei....toti trei :-)), asa ca a trebuit sa aruncam o privire pe frame-urile castigate pentru a afla echipa din semifinale. Tragand linie, Wenbo avea 14, King avea 13, iar Stevens doar 9, asadar daca primii doi mergeau mai departe, Matthew se vedea nevoit sa intregeasca echipa Grupului 6.
In ceea ce ii priveste pe Ding Junhui si Ricky Walden, acestia s-au vazut in pozitia de a fi eliminati, intrucit nu au reusit sa castige nici un meci in ziua secunda, cele doua puncte ale lui Ding ci solitarul punct al lui Ricky nefiind suficiente pentru a merge mai departe.


Mark Allen atat de aproape de victorie si totusi atat de departe
Asa ajungeam in etapa semifinalelor, un adevarat eveniment snookeristic ce a demonstrat ca cei patru jucatori ajunsi pana in acest punct si-au meritat fiecare victorie. S-a jucat extrem de frumos! :-)

Mark Allen avea sa il intalneasca pe celalalt Mark ramas in competitie, si anume Mark King, nord-irlandezul preluand dintr-un foc conducerea cu 2-0 prin inscrierea unor break-uri "tipice pentru el" de 120 si 101. Totusi King nu avea sa stea prea mult pe tusa asa ca a lovit in break-uri de 66 si 63 pentru a egala si a duce meciul in frame decisiv, frame in care nu a reusit sa mai inscrie nici un punct, fiind invins de break-ul de 67 a lui Allen.

La masa numarul 2, Ryan Day si Liang Wenbo isi disputau cea de-a doua semifinala intr-un mod ceva mai diferit insa ce avea sa aiba acelasi rezultat de 3-2. Cei doi si-au impartit frame-uri pana la faimosul deja frame decisiv incheiat cu 67-40 in favoarea lui Ryan. Va anunt insa ca toate frame-urile jucate au fost castigate la diferenta de doar cateva puncte, acest lucru fiind cea mai buna dovada ca cei doi sunt jucatori extrem de buni.


Finala...hm...oare ce sa va spun despre ea? Desi s-a incheiat la 3-0 in favoarea galezului Day, as putea pune ramasag ca frame-ul de deschidere a fost un prag psihologic extrem de important, prag trecut de Ryan in defavoarea lui Mark. S-a incheiat la 64-52 in contextul in care Mark era pe drumul cel bun de a-si construi unul din faimoasele deja break-uri de peste 100 de puncte. Din acel moment insa nord-irlandezul s-a vazut mai tot timpul surclasat de adversarul sau, in final scorul fiind un perfect determinant al acestui aspect. Ryan si-a adaugat "candidatura" langa cele deja detinute de Mark Selby, Mark Williams, Shaun Murphy si Ali Carter.


Championship League-ul continua insa cu "luptele" Grupului 6, dupa cum urmeaza:


Masa 1
12:30 Mark Allen vs. Liang Wenbo
13:35 Judd Trump vs. Mark Davis
15:30 Liang Wenbo vs. Mark King
16:45 Mark Davis vs. Stephen Lee
19:30 Liang Wenbo vs. Matthew Stevens
20:45 Mark King vs. Stephen Lee


Masa 2
12:30 Mark King vs. Matthew Stevens
13:45 Stephen Lee vs. Mark Allen
15:30 Matthew Stevens vs. Judd Trump
16:45 Mark Allen vs. Mark King
19:30 Judd Trump vs. Stephen Lee
20:45 Mark Davis vs. Matthew Stevens
*program actualizat pentru Romania


Daca cumva vreti sa ii "supravegheati" pe baieti, o puteti face dand click aici. ;-)

0 comments: