Snooker Championship League (grupa 6) - "The Pistol" Allen impusca victoria

06:45:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Castigatorul Grupei 6 - Mark Allen
Grupa numarul 6 ne-a adus o serie de surprize ce au schimbat mai mult ca sigur "randul" celor ramasi in fazele finale ale competitiei. Daca la sfarsitul primei zile Stephen "The Bulldog" Lee prelua conducerea cu trei puncte, a doua zi aveam sa il vedem in frunte pe un jucator extrem de obisnuit cu aceasta pozitie (de vreo 2 editii incoace) insa care, din pacate, nu reusise sa si castige aceasta ultima batalie.
Pentru cei care sunt mai familiarizati cu meciurile de grupe CL, ei bine stiti deja ca Mark Allen a atins faza finalelor de grupa de doua ori la rand (jucand de tot atatea ori), pierzand insa de fiecare data, iar faptul ca la finalul primei zile de competitie dedicata Grupei 6, Allen avea doar un singur punct....nu prea "dadea bine in CV-ul sau" :-P


A parut extrem de simplu pentru Stephen Lee sa castige trei dintre cele patru meciuri pe care le-a avut de disputat in ziua de debut in CL, acesta trecand cu 3-0 de Mark King si cu 3-2 de Mark Allen si Judd Trump. Cu doar un punct in minus insa, il urmarea "ceata" voinicilor Stevens, King si Trump, ce aveau un dotare 2 puncte, in timp ce Allen, Davis si Wenbo se situau pe utimul loc cu doar un puncticel. Totusi, nu pot sa nu remarc faptul ca ultimul meci pe care Mark Allen l-a avut de sustinut, a fost "impuscat" cu scorul de 3-0 si break-uri de 67, 103 si 101 ;-)


Cea de-a doua zi insa avea sa schimbe ordinea de joc aproape radical! In primul rand Judd Trump se vedea eliminat, acesta pierzand toate cele trei meciuri pe care le avea de disputat si ramanand cu doar cele 2 puncte colectate din prima zi; situatie perfect valabila si pentru Mark Davis, ce nu avea in posesie decat un singur punct dupa doua zile de lupte intense de snooker.

Stephen Lee alaturi de arbitrul A. Chamberlain
Stiind deja cine paraseste competitia, aveam nevoie sa clarificam si cine va intregii echipa Grupei 7 (ultima, de altfel), dar si cine sunt cei patru jucatori ce treceau nestingheriti spre semifinale. Insa aflarea tuturor acestor date nu a fost deloc usoara, intrucit scorurile inregistrate de jucatorii ramasi pe metereze au fost destul de stranse (atat in materie de meciuri castigate, cat si de frame-uri adjudecate), insa in final s-a stabilit ca Liang Wenbo "sare gardul" catre curtea vecinilor de la Grupa 7, in timp ce Mark Allen, Mark King, Matthew Stevens si Stephen Lee raman sa se mai dueleze olecutza ;-P


Galezul Stevens nu a avut prea multe de obiectat in fata nord-irlandezului Allen, acesta din urma invingandu-l cu scorul de 3-0 pentru a-si castiga (deja al treilea) locul in finala, in timp ce Stephen Lee trecea cu 3-1 de Mark King prin "aplicarea" unor break-uri in valoare de 74 si 77.
Finala s-a disputat cat se poate de interesant, urmand putin modelul celei de acum doua zile cand Ryan Day si Mark Allen ajungeam in aceasta faza. Daca va mai amintiti, va spuneam ca primul frame a reprezentat totodata si un prag psihologic extrem de important, pentru ca a fost castigat la diferenta de doar cateva puncte, din acel moment soarta intregului meci fiind parca decisa de castigatorul  acestui prim frame. Si cam asa s-a intamplat si ieri, cand Allen a inchis primul joc cu scorul de 64-59 urmatoarele frame-uri fiind capturate cu break-uri de 71 si 199. Intr-un final glorios Mark Allen se vedea cu un loc asigurat pentru faza Finalei Grupelor!!! :-)


Rezultatele primei zile:
Mark Allen 2-3 Liang Wenbo
Mark King 3-0 Matthew Stevens
Judd Trump 3-2 Mark Davis
Stephen Lee 3-2 Mark Allen
Liang Wenbo 2-3 Mark King
Matthew Stevens 2-3 Judd Trump
Mark Davis 3-2 Stephen Lee
Mark Allen 3-0 Mark King
Liang Wenbo 2-3 Matthew Stevens
Judd Trump 2-3 Stephen Lee
Mark King 0-3 Stephen Lee
Mark Davis 0-3 Matthew Stevens


Rezultatele ultimei zile:
Mark Allen 3-0 Mark Davis
Liang Wenbo 3-1 Judd Trump
Matthew Stevens 3-0 Stephen Lee
Mark King 3-1 Mark Davis
Liang Wenbo 1-3 Stephen Lee
Mark Allen 3-0 Judd Trump
Mark King 3-1 Judd Trump
Liang Wenbo 3-0 Mark Davis
Mark Allen 1-3 Matthew Stevens


Semifinale:
Matthew Stevens 0-3 Mark Allen
Mark King 1-3 Stephen Lee


Finala:
Mark Allen 3-0 Stephen Lee

In concluzie, daca nu reusesti din prima - mai incearca o data, iar daca nici din a doua incercare nu iti iese pasenta, nu te da batut! Se prea poate ca a treia sa fie cu noroc...cel putin asa ca fost pentru nord-irlandezul nostru ;-)

0 comments: