Snooker Championship League (Grupa 7) - Matthew Stevens, ultimul nume pe lista

06:18:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Matt ne ofera lista completa pentru Etapa Finala
Galezul Matthew Stevens a reusit sa il invinga cu un decisiv 3-0 pe chinezul Liang Wenbo, in finala Grupei 7, astfel calificandu-se pentru etapa decisiva. Ambitios din fire, Stevens jucand inca din Grupa 4, "The Welsh Dragon" este ultimul nume de care mai aveam nevoie pentru a avea lista completa pentru ultimele meciuri.


Desi a pornit ca favorit, Stephen Lee nu a reusit sa castige mai mult de un meci (3-1 cu Martin Gould), dintr-un total de trei, asa ca nu a primit decat un punct care adaugat la cele colectionate in prima zi, il clasau pe locul trei insa totodata ii garantau si locul in semifinale.
Leader-ul de grup avea sa fie Liang Wenbo care isi invingea cei doi adversari ramasi (pe Fu cu 3-1 si pe Lee cu 3-0), adunand la finalul zilei tot patru puncte, insa cu 15 frame-uri adjudecate primea o pozitie mai "favorabila", fiind urmat indeaproape de Matthew Stevens, care trecea cu 3-1 de Cue-Man Fu si cu un strans 3-2 de Andrew Higginson. Ultimul numit este de altfel si ocupantul locului patru, acesta inregistrand doar trei puncte.


Semifinala data intre Matthew Stevens si Stephen Lee a fost decisa cu scorul de 3-1, cel care a spart gheata fiind galezul (break-uri de 61 si 134 de puncte), Lee raspunzand cu un 55 subtil, insa ultimul cuvant avandu-l tot Stevens care dadea lovitura de gratie cu un break de 50 de puncte pentru a se califica in finala.
Meciul dintre Liang Wenbo si Andrew Higginson a fost ceva mai dramatic, cei doi incheindu-si evolutia cu 3-2, desi a fost destul de clar de la bun inceput cine a dominat: Wenbo inscria o serie frumoasa formata din 43, 74 si 117.


Marea finala nu a durat foarte mult si in definitiv de ce ar fi trebui sa dureze? Mai ales cand galezul nostru era in forma de zile mari? Stevens a lovit in break-uri de 101, 30 si 76 pentru a-l elimina pe Wenbo din competitie si a-si asigura un loc confortabil in Etapa Finala.
Si ca tot veni vorba despre ea, iata cum se arata prima-i zi :


Masa 1
12:30 Mark Selby vs. Mark Williams
13:45 Ryan Day vs. Mark Allen
15:30 Mark Williams vs. Shaun Murphy
16:45 Mark Allen vs. Matthew Stevens
19:30 Mark Williams vs.Ali Carter
20:45 Shaun Murphy vs. Matthew Stevens


Masa 2
12:30 Shaun Murphy vs. Ali Carter
13:45 Matthew Stevens vs. Mark Selby
15:30 Ali Carter vs. Ryan Day
16:45 Mark Selby vs.Shaun Murphy
19:30 Ryan Day vs. Matthew Stevens
20:45 Mark Allen vs. Ali Carter
*program actualizat pentru Romania


Regula de joc va ramane aceiasi (cel mai bun joc din cinci), iar cel care va reusi sa se claseze pe primul loc dupa cele doua zile de meciuri, va fii primul nume ce va lua parte in Premier League-ul din acest an, asa ca tineti pumnii bine stransi favoritului! ;-)

0 comments: