Campionatul Mondial de Snooker 2011 - Ziua 1 (partea I)

16:39:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Start bun pentru Juddy
Start interesant pentru prima zi a celei mai importante competitii pe care snooker-ul o poarta in agenda-i personala, primele doua meciuri incheindu-si sesiunea de debut cu acelasi scor (5-4). Diferenta a constat insa in faptul ca in timp ce meciul dintre Neil Robertson si Judd Trump a pornit destul de incet, insa a evoluat pe parcurs, cel dintre Jamie Cope si Andrew Pagett a avut un ritm destul de alert de la inceput pana la sfarsit.


Nu a fost o prea mare surpriza sa "prind miros" de tensiune in prima parte a intalnirii dintre Robertson si Trump, aceasta datorandu-se in prima instanta faptului ca este prima zi si intotdeauna este dificil sa fi TU cel care deschide si "da tonul". In plus, daca adaugam ca Robertson este campionul en-titre, iar Trump are de demonstrat ca recentu-i titlu de China Open nu a fost o simpla intamplare (desi e absurd sa crezi asta), este clar de ce celor doi le-a luat ceva timp sa se incalzeasca.


Neil Robertson, campionul en-titre
Roberton a fost cel care a spart gheata preluand primul frame cu un break de 72 de puncte, insa Trump nu s-a lasat mai prejos pornind determinat la atac si castigand urmatoarele doua frame-uri, profitand, ce-i drept, de ratarea lui Robbo in prima faza si de o lovitura de siguranta slaba, realizata tot de australian, pentru a seta scorul al 2-1. Totusi pauza dintre intervale avea sa ii gaseasca pe cei doi la egalitate 2-2, Neil inregistrand un 79.


Dupa pauza, lucrurile au inceput sa prinda viata, Juddy realizand primul break de peste 100 de puncte din campionatul actual, si anume un 122, iar Neil raspunzand cu un 127 perfect. Incepeam sa ne miscam, insa din pacate se circula mai mult intr-un singur sens, intrucit Trump a avut grija ca isi adjudece urmatoarele doua frame-uri pentru scorul de 5-3. Totusi, un break frumos de 100 il aducea pe oponentul acestuia la doar un pas distanta de el, chiar cand sesiunea lua sfarsit. Scor: 5-4


La masa cu numarul doi, Andrew Pagett si Jamie Cope nu pareau sa prea aibe emotii, meciul desfasurandu-se destul de lin dar dramatic pe alocuri.

Jamie Cope, ferm pe pozitii
Cel care a deschis scorul a fost Jamie, Andrew replicand insa la fel de rapid pentru a a stabili egalitatea la 1-1. O serie formata din 19 si 49 avea sa il situeze din nou la conducere pe Jamie, insa mergand pe acelasi tipar, Andrew egala la 2-2 chiar inainte de pauza.

Dupa cele 15 minute de relax si menditare, Pagett s-a grabit sa isi adauge doua frame-uri la colectie (break-uri de 42 si 61), insa rivalul sau nu avea sa fie tinut prea mult timp la colt. Desi a fost avertizat de Eirian Williams pentru ca a cedat unul dintre frame-uri prea usor (pe masa inca aflandu-se destule puncte) Jamie a reusit sa se puna pe picioare suficient de repede pentru a egala la 4-4 si chiar a preluat conducerea cu 5-4. Un efort demn de admiratie.


Ziua continua insa cu inca doua meciuri: (cu incepere de la ora 16:30)
Ali Carter vs. Dave Harold
Mark Williams vs. Ryan Day


Program TV:
18:30 - 19:30 EuroSport

0 comments: