Campionatul Mondial de Snooker 2011 - Ziua 5 - Scotianul Dott in optimi

12:52:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Graeme Dott, gata de atac
Inca un loc din mult doritele optimi de finala ale  Campionatului Mondial din acest an a fost ocupat, de acesta data "responsabil" fiind scotianul Graeme Dott. Acesta a areusit sa treaca de Mark King cu scorul de 10-7 dupa un meci minunat in care, campionul mondial din 2006, la fel ca in zilele sale de glorie.
O prima sesiune de meci s-a desfasurat la masa numarul doi, intre John Higgins si Stephen Lee, scotianul facand scorul sa il priveasca drept in ochi pentru 6-3.


O evolutie extrem de frumoasa pentru Graeme Dott, un jucator putin ghinionist si cu un sezon nu foarte bun. Dupa ce a dominat in mare parte prima sesiune jucata importiva lui Mark King, ce-a dea doua ii se preda fara pretentii. Dott a fost rege peste King ieri dupa-amiaza! :-)
Pornita de la scorul de 6-3, in favoarea lui Graeme, sesiunea secunda l-a vazut pe acesta acaparand primul frame insa si pe King raspunzand cu un minunat 138 pentru cel de-al doialea. Trebuie mentionat ca break-ul lui Mark King este cel mai mare de pana acum (din aceasta editie de campionat, ma refer).

Ambitiosul Mark King
Dar evolutia lui King nu s-a oprit aici, englezul adjudecandu-si inca doua frame-uri pentru a se apropia periculos de mult de rivalul sau (6-7). Tocmai de aceea nu a fost o mare surpriza ssa il vedem pe Dott marind diferenta la 9-6 prin break-uri de 40 si 30.
Mark mai impusca inca un frame cu un break de 79, insa avea sa fie ultimul, urmatorul frame fiind incasat de scotian, pentru scorul victorios de 10-7.


Dincolo de paravan, John Higgins si Stephen Lee isi disputay prima sesiune, sesiune ce l-a favorizat pe primul numit; scor : 6-3.
Cu un debut presarat cu greseli, ratari si o bila alba zburata pe deasupora celei verzi (marca Lee), totusi gheata a fost sparta de "Bull-dog-ul" Stephen, John insa nelasand urmatoral joc sa ii mai scape pentru a egala.

John Higgins si Stephen Lee
Mini-pauza ni-l arata pe Higgins conducand cu 3-1, gratie unor break-uri de 70, 31 si 29 de puncte, iar dupa scurgerea celor 15 minute scotianul extinzandu-si "tentaculele" spre scorul de 5-1, cu ajutorul unei serii uimitoare de 132 si 101 puncte.
Nici Lee nu s-a lasat insa pagubas, raspunzand cu doua frame-uri castigate pentru a reduce din deficit la 5-3, insa Higgins incheia prima sesiune cu inca un break minune de peste 100 de puncte, mai precis un 131. Scor partial: 6-3.

0 comments: