Campionatul Mondial de Snooker 2011 - Ziua 10 - Higgins paseste incet spre sferturi

11:18:00 Ramona Dragomir 0 Comments

John Higgins isi rezerva un loc in sferturile de finala
Cel mai lung meci pe care Crucible-ul l-a experimentat in acest an a fost cu siguranta cel dintre John Higgins si Rory McLeod, meci pe care scotianul a reusit cu chiu, cu vai sa il castige cu scorul de 13-7.


Dupa ce meciul dintre Rory McLeod si Ricky Walden a parut ca va dura o vesnicie, iata ca si cel dintre acelasi Rory, insa avandu-l acum ca adversar pe John Higgins, urma acelasi model prestabilit parca. Totusi ne-am putea gandi ca daca il avem pe puternicul scotian ca parte integranta meciul va merge ceva mai rapid...pai da, daca Higgins ar fi fost in forma buna. Insa nu a fost! S-a lasat contaminat de "incetineala" caracteristica lui Rory si nici nu prea a excelat in "ale loviturilor", toate acestea generand o batalie a nervilor tari si a rabdarii mai degraba, decat o batalie a tacurilor.


Ultima sesiune il gasea pe Higgins la conducere cu scorul de 10-5, scor transformat relativ "rapid" in 12-5, datorita break-urilor de 51 si 72 de puncte, inscrise de scotian. Desi era cu un picior si patru degete in sferturile de finala, Rory s-a gandit sa-si incerce norocul de revenire in meci castigand urmatoarele doua frame-uri pentru a mai minimiza diferenta dintre el si oponent.

McLeod, jucatorul care face "incetul" sa devina si mai incet
Ultimul frame avea sa fie unul destul de 
tensionat, fiind adjudecat de Higgins cu doar 5 puncte avans (64-59), insa Slava Domnului, asta punea capat meciului "fara sfarsit"!

Pe Higgins il asteapta acum o intalnire clasica, cu un vechi rival, Ronnie O`Sullivan si va fi interesant sa vedem cum va face fata rapiditatii "Rachetei" dupa lentoarea cu care s-a confruntat in ultimele doua zile. :-P

0 comments: