Campionatul Mondial de Snooker 2011 - Ziua 1 (partea II)

10:30:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Mark Williams, la carma meciului galez
Inca doua meciuri si-au vazut terminata prima sesiune, unul dintre ele fiind batalia galeza unde Mark Williams a reusit sa il domine pe co-nationalul sau Ryan Day cu scorul partial de 6-3, in timp ce la o masa alaturata Ali Carter isi impunea stilul de joc in fata strategului Dave Harold cu 8-1.


Desi Williams a pornit la atac castigand primul frame, iar raspunsul lui Day nu a intarziat sa apara imediat scorul transformandu-se in 1-1, situatia nu a continuat prea echilibrat. Si asta pentru ca pauza dintre intervale avea sa il gaseasca pe "The Welsh Potting Machine" conducandu-l pe Ryan cu 3-1 (break-uri de 45 si 71).

Ryan Day trebuie sa se impuna in sesiunea secunda
Insa dominatia lui Mark nu avea sa se termine aici, acesta folosindu-se de un 46 si de un perfect 137 pentru a stabili scorul al 5-1, moment de reverire pentru dragonul galez care pana nu demult statea pironit in scaunul lui. Asa se face ca Day a pornit si el la atac, castigand urmatoarele doua frame-uri si astfel reducand diferenta la doua doua puncte. Totusi, chiar inainte de final, break-ul de 84 de puncte inscris de Williams avea sa il "lanseze" pe acesta la trei frame-uri distanta, scorul devenind 6-3.


La masa cu numarul doi, Ali Carter si Dave Harold jucau pentru un loc in optmini, sau mai bine spus Carter juca, iar Big Dave privea consternat. Desi in materie de strategii de joc si mentinerea calmului nu il intrece nimeni, Dave nu a reusit sa ii faca fata Capitanului Carter care pur si simplu a zburat pe langa el spre victorie; si chiar daca aceasta nu este inca oficiala, pentru ca prima sesiune nu poate garanta un castigator, cu totii stim ca o revenire spectaculoasa este putin probabila cand esti condus cu 8-1.

Capitanul Carter zboara catre victorie
Desi nu a fost o intalnire in care sa predomine break-urile-minune (aka. cele de peste 100 de puncte), Carter a jucat fosrte bine, seria de 65,66,63,69 si 64 (hm...ceva se repeta :-P) aducandu-l  fraiele meciului in maini. Pe final insa, "batranul" Dave a reusit sa inscrie un frumos 92 (asa, ca pentru cei care cred ca nu isi merita locul in campionat) pentru a evita scorul ingrat de "stergere" din concurs.

0 comments: