Campionatul Mondial de Snooker 2011 - Ziua 3

11:19:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ding Dong si Burnett paraseste competitia
Primii doi jucatori ce poarta laurii victoriei datorita castigarii meciurilor de ieri sunt chinezutul Ding Junhui, acesta trecand cu un indiscutabil 10-2 de scotianul Jamie Burnett, si Stephen Hendry detinatorul a sapte titluri de campion mondial, acesta reusind sa il invinga pe Joe Perry intr-un meci ce ne-a tinut lipiti de ecranele televizoarelor, cu scorul de 10-9.
Meciurile ce si-au vazut finalizata doar prima sesiune au fost cele date intre Stephen Maguire si Barry Hawkins, ultimul numit preluand conducerea cu 6-3, urmat de Ronnie O`Sullivan si Dominic Dale, "Racheta" decoland cu un stabil 7-2.


Ding Junhui nu a avut prea multe batai de cap din parte lui Jamie Burnett, mai ales daca tinem seama de faptul ca dupa terminarea primei sesiuni il conducea pe scotian cu scorul de 8-1, iar dupa inceperea celei secunde si-a extins dominatia cu 9-1.
Era insa normal sa il vedem pe Burnett incercand sa "mai spele din rusine", un break de 33 de puncte si inca unul de 20 aducandu-i cel de-al doilea frame al meciului...si ultimul din pacate pentru acesta, Ding inscriind cun frumos 71 pentru un scor final de 10-2.
Dingushor ajunge astfel in optimile de finala, unde il va intalnii pe castigatorul meciului Peter Ebdon vs. Stuart Bingham.


Maguire, vizibil nemultumit de prima sesiune de joc
Inca un scotian la masa alaturata, de aceasta data Stephen Maguire, incerca sa se impuna in fata lui Barry Hawkins, insa englezul avea alte planuri...si planuri marete as putea spune.
Pornea la atac extrem de decis sa iasa victorios din aceasta intalnire de snooker, adjudecandu-si nu mai putin de patru frame-uri consecutive! Patru frame-uri sustinute de un set de break-uri de 73 si 72 de puncte.


Dupa mini-pauza insa, un 41 timid inscris de Maguire ii aducea acestuia primul frame al meciului, insa Hawkins avea sa restabileasca diferenta castigand frame-ul imediat urmator. Inca o tentativa de revenire, Stephen folosindu-se de break-uri mult mai stabile de 68 si 55 de puncte si scorul devenea 5-2, insa mergand pe acelasi tipar Barry il castiga pe urmatorul.
Totusi scorul dupa prima sesiune de joc avea sa fie stabilit la 6-3, scotianul reusind sa mai "traga" inca un frame in favoarea sa.


Stephen Hendry asteptand sa joace
Cu o prima sesiune terminata in favoarea lui Stephen Hendry (6-3), meciul sustinut de acesta in fata lui Joe Perry avea sa isi schimbe datele problemei in mod radical.
Englezul se folosea de break-uri de 62 si 39 de puncte pentru a stabilii egalitatea la 6-6, din acest moment cei doi nefiind despartiti decat de un singur frame. Astfel ca daca Hendry inscria un 67 pentru a prelua conducerea, un break de 80 realizat de Perry stergea diferenta, iar daca scotianul incerca din nou sa se impuna in joc castigand urmatorul frame, englezul restabilea egalitatea cu ajutorul unui 54.


In tentativa de a inregistra o victorie mult mai comfortabila, Hendry si-a adjudecat frame-ul cu numarul 17 pentru 9-8, insa break-ul de 69 de punctisoare determinate "aruncau" intalnirea de snooker in frame decisiv.

Joe Perry extrem de ghinionist dupa ratarea bilei  maro
Dramatic final si plin de emotii, mai ales dupa ce Hendry se oprea in fata unui break de 41, iar Perry era lasat cu o "masa frumoasa". Dar ghinionul i-a cam dat tarcoale englezului acesta ratand bila maro pe cand atingea 33 de puncte, Hendry revenind la masa pentru a curata tot ce mai era de colectat in materie de bile si a-si stabili victoria la 10-9.
Scotianul are sanse bune sa il intalneasca pe Mark Selby in meciul urmator, daca baiatul din Leicester il invinge pe Jimmy Robertson.


Desi meciul mai sus mentionat a fost de departe unul dintre cele mai emotionante, suflarea snookeristica era absorbita mai mult de ce se petrecea la masa alaturata unde Ronnie O`Sullivan il intalnea pe Dominic Dale. Si cum "Racheta" parea a fi in forma buna, cu atat mai mult atragea atentia fanilor.


"Racheta" se lanseaza in spatiul snookeristic
Prima parte a meciului a fost una echilibrata, astfel incat primele doua frame-uri au fost castigate de O`Sullivan cu un break de 78 de puncte (incercare de 147, insa ratata datorita neinscrierii bilei albastre), urmatoarele doua erau incasate de Dale, cu break-uri de 39 si 56.
Totusi, dupa pauza de 15 minute, greselile lui Dominic aveau sa fie aspru pedepsite de Ronnie, acesta adjudecandu-si toate frame-urile ramase in joc cu "putin" ajutor din partea setului de break-uri in valoare de 46, 96 (a doua incercare de 147), 120 si 73. Scor partial: 7-2.

Se pare ca "Racheta" este gata de meciuri serioase si joaca mult mai bine decat a facut-o in ultima perioada, iar faptul ca a fost vizibil deranjat de faptul ca a ratat sa realizeze cele doua break-uri maxime sugereaza ca inca ii mai pasa de snooker si vrea sa faca performanta. Sa speram ca aceasta atitudine va persista :-)

0 comments: