Campionatul Mondial de Snooker 2011 - Ziua 4 - Ebdonator-ul pierde in fata lui Bingham

11:02:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Stuart Bingham pune capat visului lui Ebdon
Ziua cu numarul patru avea sa ne mai scoata din palaria de magician al snooker-ului inca un nume ce se califica in optimile de finala, de aceasta data acesta fiind Stuart Bingham, jucatorul trecand cu 10-8 de Peter Ebdon dupa o batalie a nervilor tari.
Doua meciuri si-au consumat prima sesiune de joc, Graeme Dott impunandu-se in fata lui Mark King cu scorul de 6-3, in timp ce Mark Allen si Matthew Stevens au stabilit prima lor intalnire la 5-4, in favoarea galezului.


Sesiunea secunda a inceput cum nu se poate mai bine pentru Peter Ebdon, acesta fiind condus cu 5-4 de Bingham, insa reusind sa castige nu mai putin de trei frame-uri la rand pentru a prelua conducerea cu 7-5. Break-urile de 45, 23 si 26 au facut acest lucru posibil insa Stuart a castigat frame-ul imediat urmator pentru a demonstra ca inca este acolo, ferm pe pozitii, gata de atac.


Matthew Stevens
Inca un joc avea sa mai fie incasat de Ebdon pentru a transforma scorul in 8-6, dupa aceasta victorie soarta jucatorului si totodata a campionului mondial din 2002 fiind pecetluita in cadrul campionatului. Bingham a lovit break-uri de 88 si 67 pentru a egala la 8-8, in timp ce urmatoarele doua frame-uri ii aduceau o victorie indiscutabila in fata celui pe care multi il cunoastem ca fiind pata de culoare din snooker.
Scorul de 10-8 ii garanteaza lui Stuart Bingham locul in runda urmatoare unde il va intalnii pe Ding Junhui, un jucator extrem de periculos care are premiul cel mare vizat de ceva timp incoace ;-)


Mark Allen, start bun
Irlanda de Nord si Tara Galilor se vedeau puse fata in fata prin reprezentanti de seama, Mark Allen fiind "delegatul" primei, iar Matthew Stevens sustinand dragonii galezi. Cum ambii jucatori sunt extrem de buni in ceea ce fac, nu a  fost o surpriza prea mare sa vedem ca scorul primei sesiuni a inghetat la 5-4.


Primul interval a culminat cu break-ul de 52 de puncte realizat de Stevens, break de ii aducea primul frame, a continuat cu un 99 inscris de Allen, care egala scorul, pentru ca pauza sa ii gaseasca la 2-2 datorita unui 54 inscris de Matthew si a unui 91, marca Mark Allen.
86 de puncte colectate cu grija il puneau in frunte pe nord-irlandez, galezul il prindea din urma, Allen reusea sa "scape" din nou ca leader de grup pentru 4-3, insa de aceasta data datele problemei aveau sa se schimbe putin, Stevens preluand urmatoarele doua frame-uri pentru 5-4.


Un meci extrem de frumos si de interesant s-a dat intre Graeme Dott si Mark King, cei doi jucatori performand ca la carte pentru rezultat partial de 6-3 in favoarea scotianului.

Graeme Dott incepe meciul plin de aplomb
Daca prima parte a sesiunii era decisa de o egalitate banala de 2-2, imediat dupa terminarea acesteia Graeme si-a luat suficient avant pentru a acapara patru frame-uri la rand. Patru frame-uri sustinute de break-uri de 69, 38, 58, 73 si 102! Fabulos! Si cu atat mai mult cu cat, dupa eliminarea lui Campbell si Maguire din competitie, Dott pare sa fie cel mai norocos dintre scotieni.


Insa nici Mark King nu trebuie subestimat, acesta lovind o serie de 46 si 69 pentru a mai reduce din diferenta creata de adversar la trei puncte. Scor partial: 6-3.


Ziua cu numarul cinci arata cam asa:


12:00 (ora RO)
Marco Fu ( 6 ) vs. ( 3 ) Martin Gould*
Ricky Walden ( 4 ) vs. ( 4 ) Rory McLeod*


16:30 (ora RO)
Graeme Dott ( 6 ) vs. ( 3 )Mark King*
John Higgins vs. Stephen Lee


21:00 (ora RO)
Mark Selby vs. Jimmy Robertson
Mark Allen ( 4 ) vs. ( 5 ) Matthew Stevens*
* a doua sesiune


Program TV:
12:00-15:00 (EuroSport)
16:45-19:30 (EuroSport 2)
17:30-19:30 (EuroSport)
21:00-00:00 (EuroSport 2)
21:15-00:00 (EuroSport)

0 comments: