Campionatul Mondial de Snooker 2011 - Ziua 7 - Mark Williams, primul nume pentru sferturile de finala

11:53:00 Ramona Dragomir 0 Comments

"The Welsh Potting Machine" in sferturi
Ziua cu numarul sapte ne-a adus si primul jucator ce se indreapta increzator spre sferturile de finala ale Campionatului Mondial din acest an. Mark Williams a reusit sa treaca de Jamie Cope cu scorul de 13-4, dupa un meci unde strategia de atac a fost definitorie pentru victorie. :-)
Judd Trump si Martin Gould si-au disputat cea de-a doua sesiune de meci, Juddy impunandu-se fara prea multe probleme cu scorul de 11-5, in timp ce Graeme Dott si Ali Carter si-au incheiat a doua intalnire la egalitate, 8-8.
Vineri a marcat si startul pentru meciul Mark Allen vs. Barry Hawkins, ultimul numit preluand conducerea cu scorul de 5-3.


Vis spulberat pentru Jamie Cope
Incepand cu scorul de 7-1 si continuand cu cel de 12-4, nu a fost o mirare prea mare sa-l vedem pe galezul Mark Williams ca il invinge cu scorul final de 13-4 pe Jamie Cope. Si chiar daca in timpul sesiunii secunde Jamie a parut ceva mai determinat de atac, castigand trei frame-uri si jucand mult mai bine decat la prima intrevedere cu Williams, distanta la care se afla de adversar i-a fost fatala.

Astfel ca o serie formata din mini-break-uri de 20, 24 si 24 puncte ii ofereau pe tava victoria lui Mark Williams, la doar cateva minute distanta de la inceperea ultimei sesiuni de joc.
Dupa terminarea meciului, Williams a declarat pentru BBC ca i-ar fi palcut mai mult sa joace pana la primul interval macar. Omul este un jucator adevarat! Nu ii este frica de competitie si mai degraba ar vrea putina tensiune decat o victorie usoara. :-)


Judd Trump si Martin Gould si-au disputat cea de-a doua sesiune a meciului ce il va trimite pe unul dintre ei in runda urmatoare, baiatul din Bristol impunandu-se in fata lui Gouldie cu scorul de 11-5.


Martin Gould are o lupta grea in fata
Daca putem spune ca prima sesiune dintre cei doi a fost una relativ echilibrata, scorul fiind de 5-3, cea care a urmat avea sa aiba cu totul si cu totul alta evolutie.

Gould spargea gheata cu un break de 76, insa Judd raspundea la fel de aprig cu un 108 pentru a reface diferenta de doua puncte (6-4). Inca o incercare din partea lui Martin, sub forma unui 72 si inca o "palma" de 69 de puncte din partea lui Trump pentru a-i mai taia din elan rivalului (7-5).


Ei, si din acest moment, lucrurile au mers doar intr-un singur sens, Trump acaparand urmatoarele patru frame-uri, cu break-uri de 51, 84 si 67 pentru a inchide sesiunea conducand cu 11-5.
Este adevarat ca Martin ar fi avut o sansa in timpul frame-ului cu numarul 13, cand baietii au fost la egalitate si a fost necesara repozitionarea bilei negre pe punctul ei, insa din pacate pentru el, Trump a fost primul care a reusit sa o inscrie. Tinand cont de faptul ca Judd are nevoie de doar doua frame-uri pentru a castiga, Martin are mult de munca pentru a reveni in meci si desi nu este imposibil, este extrem de greu mai ales cand ai in fata un adversar atat de periculos ca Juddy.


Ali Carter nu este foarte multumit de rezultat...
Ali Carter si Graeme Dott aveau sa isi termine cea de-a doua intalnire snookeristica la egalitate 8-8, dupa ce scotianul a  dominat-o pe prima cu scorul de 5-3.

Se incepea cu reducerea diferentei la doar un punct, Carter catigand primul frame al serii, Dott refacera ordinea de joc prin adjudecarea urmatoarelor doua, insa continuarea avea sa il favorizeze pe Ali. Capitanul a lovit break-uri de 86, 112 si 115 pentru a seta scorul la 8-6. O revenire de-a dreptul fantastica, cu atat mai mult cu cat a fost reprezentata atat de "poetic" prin break-urile mai sus prezentate.


...si nici Graeme Dott
Dott munceste mult mai bine sub presiune si am vazut asta inca din meciul pe care l-a avut de disputat in fata lui Mark King acum cateva zile, asa ca s-a folosit de un break de 70 de puncte pentru a se apropia de adversar si de o "curatare" de masa de 66 de puncte pentru a egala la 8-8 chiar inainte de finele sesiunii secunde.
Ultima sesiune va fi cu siguranta una dramatica!


Inca un meci lua startul vineri, Mark Allen si Barry Hawkins disputandu-si prima sesiune de joc, sesiune incheiata la 5-3 in favoarea englezului.
Daca prima parte a rundei se termina la egalitate 2-2, iar dupa pauza se ajungea tot la un banal 3-3, Barry s-a folosit de un top break de 71 de puncte pentru a-si castiga doua frame-uri la rand si a se situa pe pozitia de conducere cu scorul de 5-3.


Ziua cu numarul opt ne va oferi trei nume ce ne voi incanta in sferturile de finala:


12:00 (ora RO)
Judd Trump (11) vs. Martin Gould (5)*
Mark Allen (3) vs. Barry Hawkins (5)


16:30 (ora RO)
Graeme Dott vs. Ali Carter*
Shaun Murphy vs. Ronnie O'Sullivan


21:00 (ora RO)
Stephen Hendry vs. Mark Selby
Mark Allen vs. Barry Hawkins*
*ultima sesiune


Program TV:
12:00-15:00 (EuroSport)
12:00-15:00 (EuroSport 2)
16:45-19:30 (EuroSport)
21:15-00:00 (EuroSport)
21:30-00:00 (EuroSport 2)

0 comments: