Campionatul Mondial de Snooker 2011 - Ziua 8 - Dott il invinge pe Capitan

12:42:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Graeme Dott simte gustul victoriei
Dupa un meci absolut extraordinar, pentru care nu am avea ce sa reprosam vreunuia dintre jucatori, scotianul Graeme Dott a trecut cu scorul de 13-11 de englezul Ali Carter pentru un loc in sferturile de finala.

Prima sesiune disputata intre Ronnie O`Sullivan si Shaun Murphy s-a incheiat in favoarea primului numit, care conduce cu scorul de 6-2.


Cu o ultima sesiune inceputa de la "zero" scorul fiind 8-8 pentru Dott si Carter, cei doi si-au luat avant pentru ceea ce urma a fi una dintre cele mai emotionante meciuri pe care Crucible-ul le-a vazut pana acum in campionatul de anul acesta. In final, Dott a reusit sa ridice pumnul in semn de victorie pentru un rezultat de 13-11.


Capitanul Ali Carter se vede invins
Primul care a spart gheata a fost Carter, acesta castigand frame-ul de deschidere, in timp ce Dott il castiga pe urmatorul pentru a egala din nou scorul, de aceasta data la 9-9. Totusi evolutia scotianului avea sa continue cu o serie de 95 si 93, serie ce il aducea la conducere cu 11-9.
Carter s-a folosit de break-uri in valoare de 78 si 104 pentru a aduce din nou egalitatea pe tabela de marcaj (11-11), insa cele 68 de puncte colectate de Dott in frame-ul imediat urmator ii puneau din nou in frunte.


Cel din urma frame ar fi putut foarte bine a fi castigat de oricare dintre jucatori, insa scotianul a fost mai norocos, curatand masa pentru o diferenta de doar sapte puncte (59-52), diferenta ce insa ii aducea victoria cu scorul final de 13-11.
A fost o lupta grea insa una si mai grea il asteapta in sferturile de finala, unde il va intalni pe Judd Trump.


O`Sullivan la carma meciului cu Murphy
Pentru O`Sullivan si Murphy prima runda nu a insemnat prea multa actiune. Niciunul dintre cei doi nu a stralucit si nu a jucat la adevaratul lui potential, cu toate acestea The Rocket fiind ceva mai "atent" in stabilirea scorului la 6-2 in favoarea sa.


Primele trei frame-uri aveau a fi castigate de Ronnie cu un top break de 58 de puncte, in timp ce Shaun reusea sa si le adjudece pe urmatoarele doua cu un top break de 78. Si desi acum intre cei doi nu era mai mult decat un punct diferenta, acesta s-a transformat foarte usor in patru!
Break-uri de 76, 75 si 86 ii aduceau lui O`Sullivan toate frame-urile ramase din prima sesiune si avantajul de a-l conduce cu scorul de 6-2 pe Murphy.

0 comments: