Campionatul Mondial de Snooker 2011 - Ziua 10 - Selby trece de Regele Crucible-ului

10:48:00 Ramona Dragomir 1 Comments

Mark Selby in sferturile de finala
Mark Selby nu a mai prelungit suspansul pentru cea de-a treia sesiune de joc si a pus punct cosmarului trait de Stephen Hendry cu scorul de 13-4.


Intalnirea dintre Selby si Hendry a debutat cum nu se poate mai bine, ambii jucatori lovind cate un break de peste 100 de puncte in primele doua frame-uri, insa la scurt timp dupa aceasta a inceput sa devina clar ca buna-ziua cine va domina jocul. "The Jester from Leicester" a incheiat prima sesiune la 7-1, pe cea de-a doua cu 12-4, in timp ce sesiunea ultima avea sa "cunoasca" un break de 81 de puncte pentru rezultatul final de 13-4. Cu sase break-uri minune de peste 100 de puncte, Selby are un loc asigurat in sferturile de finala, unde il va intalni pe Ding Junhui.


Hendry nu mai joaca ca pe vremuri, dar ramane un campion
Imediat dupa terminarea meciului, Stephen Hendry a declarat ca ia foarte serios in considerare varianta retragerii din snooker-ul profesionist, tinand seama de rezultatul de ieri dar si ce cele din ultimii ani. A mentionat ca nu mai pleaca la drum cu increderea pe care o avea acum ceva timp, incredere ce se demonstreaza a fi cruciala in fata unui meci pe care il ai de disputat si a adaugat ca nici nu mai simte placerea de alta data in a juca. Termenul de anuntare a deciziei finale este "dupa vara" ce urmeaza a se instala, pentru ca nu va fi o hotarare prea usor de luat.

Totusi speram sa nu lase snooker-ul si asa cum a spus Steve Davis pe contul sau privat de Twitter: "Orice ai face...nu te retrage!" :-)

1 comments:

O retragere al celui mai talentat jucator profesionist de snooker ar insemna automat un dezastru de neconceput pentru iubitorii acestui sport. N-as vrea sa-l vad retragandu-se pe Hendry. A fost si va ramane cel mai mare jucator din istoria snooker-ului.

Cat despre Selby, nu-l vad intr-o situatie favorabila contra chinezului Ding Junhui, chiar daca asiaticul a aratat ca este putin imprevizibil pentru standardele impuse intr-o astfel de competitie majora.