Campionatul Mondial de Snooker 2011 - Ziua 12 - The Welsh Potting Machine in semifinala

10:46:00 Ramona Dragomir 0 Comments

"The Welsh Potting Machine" merge mai departe
Primul jucator ce a pasit in semifinalele Campionatului Mondial de Snooker, editia 2011, este nimeni altul decat galezul Mark Williams. Acesta a dovedit ca poate face fata unor oponenti periculosi, ca Ryan Day si Jamie Cope, pentru ca in final sa il invinga pe Mark Allen cu scorul de 13-5.


Forma de joc a lui Allen nu a fost una dintre cele mai stralucite pe parcursul acestui turneu, de cele mai multe ori reusind pe ultima suta de metrii sa-si castige meciurile, insa o victorie este o victorie. Mai ales cand reusesti sa revi in meci, dupa o prima jumatate in care ai fost aproape absent. Insa istoria a refuzat sa se repete in meciul jucat impotriva lui Williams, nord-irlandezul fiind invins cu un rasunator 13-5.

Sfeturile de finala: Capat de linie pentru Mark Allen
Ultima sesiune a inceput cu "The Welsh Potting Machine" conducand cu 10-5, Allen neputand sa faca mai nimic pentru a-si adjudeca macar un frame. Un break maret de 113 puncte avea a fi incasat de Williams chiar la inceputul sesiunii, pentru cel de-al doilea frame galezul profitand de greseala lui Allen, care a ratat o rosioara pe cand ajungea la 22, si revenind la masa pentru un break de 61 de puncte ce il propulsa la doua un pas de semifinale.
Allen a mai avut o ocazie in frame-ul imediat urmator, insa nu a reusit sa profite din plin de o greseala a galezului, acesta din urma folosindu-se de un 58 pentru a incheia sesiunea si meciul cu scorul final de 13-5.


Mark Williams il va intalni pe John Higgins in semifinala, o semifinala ce se anunta cu scantei avand in vedere "rivalitatea" celor doi si forma de joc extrem de buna a amandurora. ;-)

0 comments: