Campionatul Mondial de Snooker 2011 - Ziua 2 - Jamie Cope in optimi

16:20:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Jamie Cope si-a rezervat un loc in optimi
Cea de-a doua zi a marelui campionat ne va dezvalui patru nume pentru care optimile de finala vor deveni urmatorul bastion, unul dintre "cei patru crai" fiind Jamie Cope. Jucatorul a reusit sa il invinga pe Andrew Pagett cu scorul de 10-7 dupa un meci care si-a pierdut ritmul altert spre sfarsit, insa care ne-a tinut totusi in priza. La masa alaturata, Ding Jumhui si Jamie Burnett isi disputau prima sesiune de joc, sesiune incheiata in favoarea chinezutului, cu 8-1.


Cu un debut de meci terminat in favoarea lui Jamie Cope 5-4, Andrew Pagett avea nevoie sa se miste rapid, dar strategic pentru a-si impune stilul de joc. Din pacate pentru el insa, acest lucru a intarziat sa apara, Jamie folosindu-se de o serie de 31 si 53 pentru a transforma scorul in 7-4 inca din primele minute ale intelnirii. 

Pare-se ca rozul nu este culoarea invingatorului
Totusi o mica "zvacnire" de 42 de puncte ii aducea lui Andrew frame-ul cu numarul 13, in timp ce pe urmatorul l-a pierdut la mustata, frame-ul terminandu-se la egalitate (60-60) si fiind necesara repozitionarea bilei negre. Au alegrat-o cei doi flacai cat au putut, insa Jamie a inscris-o pentru a-si mari avantajul si ca pachetul sa fie complet a mai inscris si un 51 pentru a "mirosi" victoria de pe pozitia de leader (9-5).


Cum Speranta moare ultima, Pagett s-a repus in miscare si a parcurs aproape fara cusur urmatoarele doua frame-uri pentru a-l speria putin pe rivalul sau cand scorul devenea 9-7. Din pacate insa pentru Pagett revenirea a sosit cam tarzior, Cope incheind socotelile in frame-ul imediat urmator si castigandu-si dreptul de a juca in optimile de finala.


Start bun pentru Ding Junhui
Cele doua "figuri de gheata" ale snooker-ului, Ding Junhui si Jamie Burnett, isi disputau prima sesiune de meci "mumos" la masa cu numarul doi. Si parca a fost copie la indigo dupa meciul Carter v. Harold, cu Burnett in rolul celui de-al doilea numit. Finalistul de Shanghai Masters 2010 a avut foarte multe ocazii de a-si construi break-uri solide, insa in drumul spre glorie s-au mai strecurat ratari ce i-au taiat din elan.
Astfel ca Ding s-a folosit de break-uri de 52, 117, 62, 40 si 84 pentru a-si stabilii dominatia la 7-1, in timp ce Jamie nu realiza decat un micut 45 ce ii garanta ca nu va fi parasi meciul fara macar sa fi incasat un joculete. Un break de 42, inscris de Ding punea punct acestei prime sesiuni cu un rezultat de 8-1.


Snooker-ul continua cu:


16:30 (ora RO)
Stephen Hendry vs. Joe Perry
Shaun Murphy vs. Marcus Campbell*


21:00 (ora RO)
Ali Carter vs. Dave Harold*
Mark Williams vs. Ryan Day*
*a doua sesiune


Program TV:
14:00-16:00 (EuroSport 2)
18:00-19:30 (EuroSport)
22:00-00:00 (EuroSport)

0 comments: