Campionatul Mondial de Snooker 2011 - Ziua 5 - Allen trece de Stevens

14:11:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Revenire spectaculoasa - Mark Allen
Oare cum s-ar fi putut incheia ziua de ieri decat cu un meci ce ne-a tinut pe jar?! Mark Allen si Matthew Stevens s-au razboit ca la carte pentru un loc in optimile de finala, si atunci cand nimeni nu se mai astepta, nici macar Allen, nord-irlandezul a reusit sa revina in meci pentru a-l infrange pe galez cu scorul de 10-9.

Mark Selby si Jimmy Robertson si-au disputat prima sesiune, "The Jester" preluand avantajul de 8-1 in fata noului venit la Crucible.


Daca prima intalnire dintre Allen si Stevens s-a desfasurat cat se poate de echilibrat si a luat sfarsit cu 5-4 in favoarea galezului, cea de-a doua nu avea sa mai mearga prea mult pe acelasi tipar. Stevens a castigat primul frame al serii extinzandu-si astfel dominatia la doua puncte, insa se revenea imediat la clasicul un "punct distanta" imediat dupa ce Allen acapara jocul urmator.


O zi mai putin buna pentru Stevens
Pana la 7-6 in favoarea lui Stevens, lucrurile au mers lin, tensiunea nu atinsese inca acele cote alarmante si nu se simtea chiar atat de multa presiune pe umerii vreunuia dintre cei doi gladiatori ai postavului verde. Insa cand seria de 54 si 28 inscrisa de galez l-au "aruncat" pe acesta la 9-6, Allen parea mai mult decat descumpanit. Statea in scaunul lui total debusolat, cu o privire trista si aruncata undeva in gol ... parea ca renuntase...
Insa miracolul s-a petrecut odata cu inscrirea unui 103 strategic in frame-ul imediat urmator, nord-irlandezul prinzand curaj si adaugandu-si inca doua frame-uri pentru a forta meciul in frame decisiv.


Fabuloasa aceasta revenire a lui Allen! Nimeni nu se astepta la ea, cum aproape nimeni nu  isi mai pastra speranta ca va castiga intrevederea cu Stevens! Tensiunea era acum la maxim, dar Allen a reusit sa-i faca fata pentru a castiga inca un frame "intortocheat" si a-l invinge pe Stevens cu scorul ingrat de 10-9.

Cu Reanne Evans si micuta lor fetica Lauren in public, Mark Allen parea ca a gasit un motiv pentru a castiga acest meci si astfel si-a dus la bun sfarsit visul! Minunata evolutie!
In acelasi timp insa, nu pot sa nu remarc si sa mentionez prestatia lui Matthew Stevens. A jucat extrem de bine, insa acele trei frame-uri consecutive castigate de rivalul sau au pus multa presiune pe umerii sai. Dar undeva exista un trofeu cu numele galezului pe el ... de asta nu ma indoiesc! ;-)


Cu "The Jester" nu te pui!
Mark Selby si Jimmy Robertson (atentie, nu Neil!) aveau sa ii incheie meciul fara ca prea multe surprize sa faca parte din peisaj. Astfel incat daca gheata era sparta de Robertson, Selby prindea din zbor restul de frame-uri cu break-uri de 39, 27, 24, 56 si 82 ce ii garantau un avantaj de 8-1.


Ziua cu numarul 6 este putin mai scurtutza insa nu mai putin importanta:


15:00 (ora RO)
Mark Selby ( 8 ) vs. ( 1 ) Jimmy Robertson*
Mark Williams vs. Jamie Cope (optimi)


21:00 (ora RO)
Judd Trump vs. Martin Gould (optimi)
John Higgins ( 6 ) vs. ( 3 ) Stephen Lee*
*a doua sesiune


Program TV:
15:00-18:00 (EuroSport)
21:00-00:00 (EuroSport)
22:30-00:00 (EuroSport 2)

0 comments: