Campionatul Mondial de Snooker 2011 - Ziua 12 - Wizard Higgins il doboara pe Rocket Ronnie

11:53:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Wizard Higgins doboara Racheta snooker-ului
Doi gladiatori ai postavului verde si-au ascutit tacurile ieri in arena de la Crucible, John Higgins reusind sa iasa invingator din disputa purtat in fata lui Ronnie O`Sullivan cu scorul de 13-10.


Spre deosebire de celelalte meciuri disputate in acest an in cadrul Campionatului Mondial, cel dintre scotian si englez a inceput cu un scor extrem de strans, 4-4 dupa prima seisune, a continuat intr-o maniera asemanatoare 8-8, pentru ca in final doar unul dintre cei doi sa ajunga in semifinalele mult dorite, Higgins incheind disputa cu 13-10.


Cea de-a doua sesiune ne-a prezentat un Higgins destul de nervos si incapabil sa tina pasul cu stilul rapid de joc a lui O`Sullivan, in final insa scotinaul reusind sa il prinda din urma pe englez. Break-uri de 82 si 77 in aduceau lui Ronnie fraiele meciului, scorul de 7-4 favorizandu-l, insa Higgins a reusit sa inscrie un 61 pentru a prinde primul frame al dupa-amiezii chiar inante de intrarea in pauza. Dupa cele 15 minute, O`Sullivan a venit la masa pentru a-si extinde dominatia la 8-4, moment ce a marcat insa si revenirea lui Higgins in joc, acesta folosindu-se de break-uri de 66 si 80 pentru a inceia sesiune secunda la egalitate 8-8.


Pe inserat pare-se ca forma de joc a lui Higgins avea sa fie una mai buna, acesta preluand conducerea cu 9-8 dupa adjudecarea primul frame al ultimei sesiuni. Totusi, nici "Racheta" nu s-a lasat, un break de 116 aducand din nou egalitatea pe tabela de marcaj.

O`Sullivan este invins la Crucible
Un set strategic si puternic format din break-uri de 63, 65 si 73 ii aduceau insa lui "The Wizard of Wishaw" trei frame-uri la rand pentru un scorul de 12-9 ce ii dadea speranta pentru locul din semi-finala. Ronnie avea sa mai faca un "mic" efort de 94 de puncte pentru mai reduce din dezavantaj, dar break-ul de 79 de puncte inscris de Higgins in frame-ul imediat urmator inchidea disputa la 13-10.


John Higgins il va intalni pe Mark Williams in semi-finala, un vechi "rival" pe care a reusit sa il invinga in editia de UK Champonship din 2010, desi galezul conducea cu scorul de 9-6. Oare istoria se va repeta, sau Williams va avea un cuvant greu de spus? Indiferent de rezultat avem in fata noastra o ciocnire demna de toata atentia noastra. ;-)

0 comments: