Campionatul Mondial de Snooker 2011 - Ziua 1 - Judd Trump il invinge pe campionul mondial

11:34:00 Ramona Dragomir 1 Comments

Judd Trump il invinge pe campionul mondial
Prima zi de campionat ne-a oferit si primul nume din optimile de finala, acesta fiind: Judd Trump. Tanarul jucator a fost cel care a pus punct visului australian a lui Neil Robertson de a-si pastra titlul de campion mondial, titlu castigat un urma cu un an tot la Crucible. Am avut parte de un meci emotionant, un meci in care ambii jucatori au jucat exemplar si care ne-a facut sa ne gandim ca daca cumva si celelalte intalniri se vor desfasura pe acelasi tipar, vom avea cu siguranta nevoie de un nou set de unghii la manutele "masacrate" :-))


Desi prima sesiune s-a incheiat in favoarea lui Judd, acesta conducandu-si rivalul cu scorul de 5-4, se poate spune cu sinceritate ca meciul a fost unul echilibrat; daca Robbo castiga un frame, urmatorul era incasat de Juddy si uite asa s-au scurs primele 9 frame-uri. Insa seara a adus schimbari radicale, mai ales pe final, cand Judd s-a lansat la diferenta de doua puncte pentru a incasa victoria cu scorul de 10-8.


Sesiunea secunda a inceput cu seria formata din break-uri de 31 si 33 de puncte ce ii ofereau lui Neil increderea necesara restabilirii egalitatii intre el si oponent, insa mergand pe acelasi "model" parca prestabilit, Judd avea sa preia din nou conducerea, de aceasta data cu un break de 70.

"Blestemul Crucible-ului" il loveste pe Robbo
Nelasandu-se insa impresionat si stiind cat de important este acest meci, australianul a inscris un 59 pentru a egala, insa nu s-a oprit aici, break-ul urmator de 90 de puncte situandu-l la conducere cu 7-6, pentru a doua oara de la inceputul aprigei dispute.


Seriile de 67 si 75 rasturnau insa situatia, Trump fiind acum cel care il privea de sus pe Neil, scorul devenind 8-7 in favoarea englezului, scor ce insa nu a stagnat prea mult timp, acesta din urma acaparand inca un frame pentru a se situa a doar un pas de victoria totala. Doar interventia lui Robertson a mai amanat verdictul final, seria de 36 si 25 facandu-l pe actualul campion mondial sa mai spere la o minune. Insa nu se mai putea! Cu un stil agresiv, cu o auto-disciplina demna de invidiat si cu o precizie de inscriere fabuloasa, Judd Trump a pus capat, in frame-ul imediat urmator, oricarei sperante de pastrare a titlului pe care Neil o mai putea nutrii. Scor final: 10-8 - scor curat, victorie bine-meritata de tanarul din Bristol.


Murphy se indreapta spre istorie
Desi ochii planetei si inimile fanilor pulsau pe ritmurile povestite anteroior, la masa alaturata Shaun Murphy scria o fila a istoriei snooker-ului "made in Crucible", englezul avand de disputat un meci important in fata scotianului Marcus Campbell. De ce spun istorie? Pentru ca aproape ce a incheiat meciul castigand toate frame-urile posibile, lucru realizat doar o singura data de cand campionatul se tine in bine-cunoscutul teatru din Sheffield.
Break-uri de 93, 100, 56, 68, 53, 99 si 96 inchideau prima sesiune la scorul de 9-0, iar daca astazi Shaunny reuseste sa il impiedice pe Marcus sa castige vreun frame, va deveni al doilea jucator ce inchide un meci de campionat adjudecandu-si-l total!


Ziua cu numatul doi continua cu noi meciuri dar si cu cele ale caror sesiuni secunde inca nu s-au incheiat, dupa cum urmeaza:


12:00 (ora RO)
Ding Junhui vs. Jamie Burnett
Jamie Cope vs. Andrew Pagett*


16:30 (ora RO)
Stephen Hendry vs. Joe Perry
Shaun Murphy vs. Marcus Campbell*


21:00 (ora RO)
Ali Carter vs. Dave Harold*
Mark Williams vs. Ryan Day*
*a doua sesiune


Program TV:
14:00-16:00 (EuroSport 2)
18:00-19:30 (EuroSport)
22:00-00:00 (EuroSport)


Vizionare placuta la snooker dragii mei, iar pentru cei care doresc sa parieze pe vreun snookerist, va invit sa accesati site-ul celor de 356bet.com dand click pe bannerele de pe acest blog. :-)

1 comments:

Judd Trump mi-a confirmat că absolut orice se poate întâmpla în snooker, indiferent de renumele adversarului. Sincer credeam într-un succes al englezului şi mica mea predicţie s-a adeverit. Bravo, Judd!!! Sunt curios dacă va avea prilejul să joace iarăşi cu Mark Selby.