Campionatul Mondial de Snooker - Ziua 2 - Murphy, Carter si Williams merg mai departe

10:29:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Shaun Murphy trece de scotianul Campbell
Inca trei jucatori s-au calificat pentru optimile de finala ale Campionatului Mondial in urma meciurilor disputate in cursul zilei de ieri, Shaun Murphy invingandu-l pe scotianul Marcus Campbell 10-1, Ali Carter a pus punct viselor de a merge mai departe nutrite de experimentatul Dave Harold cu scorul de 10-3, in timp ce lupta galeza dintre Mark Williams si Ryan Day s-a soldat cu victoria primului numit, victorie definitivata de scorul de 10-5.
Aditional, Stephen Hendry si Joe Perry, si-au disputat prima sesiune de joc, sesiune incheiata in favoarea campionului mondial cu sapte titluri in palmares (6-3).


Va spuneam zilele trecute ca Shaun Murphy era pe cale de a scrie o noua fila din cartea de istorie a snooker-ului jucat la Crucible, englezul aflandu-se la doar un pas de a castiga toate frame-urile din meciul sustinut in fata lui Marcus Campbell.
In 1992, John Parrott in invingea pe Eddie Charlton cu scorul de 10-0, sigurul rezultat de acest fel din istoria Campionatului Mondial jucat in Sheffield. Din pacate pentru Murphy si din fericire pentru Campbell acest lucru nu s-a repetat, break-ul de 62 de puncte inscris de scotian la inceputul sesiunii spulberand acest vis. Totusi, meciul a fost castigat de "Magician", break-ul de 61 de puncte definitivandu-i victoria la 10-1.


Start bun pentru Stephen Hendry
Stephen Hendry si Joe Perry se aflau la o masa alaturata jucand prima sesiune a meciului ce il va trimite pe unul dintre ei in optimile de finala.
A fost o prima sesiune ce ne-a dovedit inca o data de ce Hendry are atat de multe titluri la activ si cat de mult isi doreste sa isi pastreze locul actual din Top 16. Si desi break-uri de 39 si 67 ii aduceau lui Perry primul si cel de-al treilea frame, Hendry lovea in serii de 56 si 50 pentru a egala chiar inainte de pauza dintre intervale.


Dupa cele 15 minute in care baietii se delecteaza cu ceiutzuri englezesti si "scones" (un fel de painici tipic scotiene) iata ca Hendry se pune din nou in miscare, miscare ce ar putea foarte bine fi egalata cu un break minune de 133 de puncte! Insa, asa cum ii sta in fire in ultima perioada, dupa o reusita vine si o greseala enorma, scotianul nostru lasand langa buzunarul stang de centru o bila albastra (mai pe romaneste, a ratat sa o inscrie!). Astfel incat Perry a venit la masa pentru un 45 ce restabilea egalitatea, de aceasta data la 3-3.
Totusi Hendry nu avea sa se lase batut asa ca s-a ambitionat cat sa castige frame dupa frame (mai precis pe urmatoarele trei) cu break-uri in valoarea de 55, 33 si (incheind apoteotic) cu un 117. Scor: 6-3.


Ali Carter spulbera visul lui Dave Harold
Seara ne aducea in prim-plan inca doua meciuri ce isi trimiteau jucatorii pe mai departe, primul care lua sfarsit fiind cel dintre Ali Carter si Dave Harold.
Desi Ali era la carma meciului, dominand cu scorul de 8-1, Big Dave nu s-a lasat pana nu si-a adjudecat doua frame-uri, cu ajutorul break-urilor de 40, 16 si 19 puncte. Micute insa stabile si de apreciat, tinand seama de situatia curenta. Insa inevitabilul s-a produs, urmatoarele doua frame-uri fiind incasate de Carter cu ajutorul unor break-uri de 36, 24 si 50 de puncte.
Efortul si determinarea lui Harold sunt demne de a fi admirate pentru ca intotdeauna este imbucurator sa vezi ca un jucator isi incearca norocul chiar si cand situatia nu este prea stralucita. Din pacate pentru el insa, tentativa de revenire in joc s-a produs cam tarzior, scorul de 10-3 stand marturie.


The Welsh Potting Machine in actiune
Ultimul meci al serii, si implicit al zilei, a fost dupa cum bine va spuneam la inceput, batalia galeza dintre Williams si Day. Iar daca prima sesiune se incheia in favoarea lui Mark (scor: 6-3), cea de-a doua nu avea sa fie cu mult mai diferita, galezul consolidandu-si victoria.

Meciul incepea cu marirea avantajului detinut de Williams, acesta transformand scorul in 7-3, insa Day nu avea sa se lase infrant cu una, cu doua, iar daca co-nationalul sau vroia sa castige, ei bine nu ii va fi prea usor. Break-uri de 46 si 44 ii aduceau lui Ryan doua frame-uri consecutive, acum aflandu-se la doua doua puncte distanta de rivalul sau, insa contributia sa in acest meci avea sa se incheie aici. "The Welsh Potting Machine" lovea cu break-uri de 89, 90 si 66 pentru a acapara urmatoarele trei frame-uri si a-si stabili victoria la 10-5.


Ziua cu numarul trei ne supune atentiei alte meciuri interesante, dupa cum urmeaza:


12:00 (ora RO)
Ding Junhui vs. Jamie Burnett*
Stephen Maguire vs. Barry Hawkins


16:30 (ora RO)
Stephen Hendry vs. Joe Perry*
Ronnie O'Sullivan vs. Dominic Dale


21:00 (ora RO)
Peter Ebdon vs. Stuart Bingham
Stephen Maguire vs. Barry Hawkins*
* a doua sesiune

Program TV:
12:00-15:00 (EuroSport)
12:00-15:00 (EuroSport 2)
16:30-19:30 (EuroSport)
16:30-19:30 (EuroSport 2)
21:00-00:00 (EuroSport)


Pentru pariuri puteti da click pe bannerele de pe blog (site 356bet.com)

0 comments: