Campionatul Mondial de Snooker - Ziua 3 - Hawkins trece de Maguire

12:19:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Barry Hawkins se califica in optimi
Inca un jucator calificat in optimile de finala dupa ce Barry Hawkins a reusit sa il invinga pe finalistul din acest an de Welsh Open, Stephen Maguire, cu scorul de 10-9, intr-un meci unde rasturnarile de situatie au fost la ordinea zilei.
In tot acest timp, la masa alaturata Peter Ebdon si Stuart Bingham isi disputau prima sesiune de joc, sesiune stransa si incheiata cu scorul de 5-4 in favoarea lui Stu.


Pornita cu un scor ce il favoriza pe englezul Hawkins (6-3), sesiunea secunda si ultima de atlfel, avea cateva surprize presarate pe ici, pe colo pentru cei care gusta snooker-ul. Maguire avea sa revina in joc chiar pe ultima suta de metrii, scotianul reusind sa egaleze la 8-8 castigand patru frame-uri consecutive.

Primul frame a purtat marca Maguire, insa englezul rival era nerabdator sa treaca linia de sosire asa ca si-a adjudecat urmatoarele doua frame-uri (break-uri de 53 si 71 incluse in oferta) pentru a stabili scorul la 8-4.
Ceea ce a urmat insa a fost una dintre cele mai spectaculoase reveniri in forta din campionatul actual. Break-uri de 64, 50 si 58 si Stephen Maguire se vedea din nou in joc cu patru frame-uri castigate ca la carte. Uimitor! Absolut uimitor! Trebuie sa ai nervii tari pentru a face fata acestor situatii!

Peter Ebdon cu ochii pe victorie
Totusi Barry nu s-a impacientat...drept urmare un break sigur de 62 de puncte lansandu-l din nou la conducere, de aceasta data la doar un pas de victorie. Maguire insa nu avea sa se lase nici el mai prejos castigand frame-ul urmator pentru a duce meciul in frame decisiv.


Dar cand englezul a poposit la masa si a inceput sa incrie bilele, era mai mult decat clar cine o sa castige, break-ul de 92 de puncte fiind mai mult decat graitor. Astfel baiatul de la OnQ Promotions reuseste sa isi rezerve un loc in optimi. Frumos jucat!


Tensiunea plutea insa in aer si la masa alaturata, unde Peter Ebdon si Stuart Bingham isi disputau prima sesiune de joc, sesiune incheiata cu scorul de 5-4.
Cel care spargea gheata era Stu, acesta acaparand primul frame, insa Peter "o lua la picior" castigand doua frame-uri la rand (break de 93). Totusi pauza dintre intervale avea sa ii vada pe cei doi la egalitate 2-2, Stuart reusind sa isi mai adauge un frame.


Sfertul de ora se scurge repejor, iar baietii se intorc la masa. Inca doua frame-uri adjudecate de Ebdon cu ajutorul unui top break de 77 de puncte aveau a fi egalate si chiar surclasate de setul de trei frame-uri castigate de Bingham cu ajutorul seriei de 50, 79 si 55 de puncte. Scor partial: 5-4.


Programul zilei numarul 4:


12:00 (ora RO)
Marco Fu vs. Martin Gould
Ricky Walden vs. Rory McLeod


16:30 (ora RO)
Graeme Dott vs. Mark King
Ronnie O'Sullivan vs. Dominic Dale*


21:00 (ora RO)
Peter Ebdon vs. Stuart Bingham*
Mark Allen vs. Matthew Stevens
*a doua sesiune


TV:
12:30-15:00 (EuroSport)
16:30-19:30 (EuroSport)
16:45-19:30 (EuroSport 2)
21:00-00:00 (EuroSport 2)
21:15-00:00 (EuroSport)

0 comments: