Campionatul Mondial de Snooker - Ziua 6 - Inca un Robertson eliminat, Selby victorios

11:00:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Selby cu un pas mai aproape de visul sau maret
Inca doua locuri goale de optimi tipau dupa jucatori sa fie ocupate, astfel ca ziua ce s-a incheiat a fost una extrem de importanta. Mark Selby, cel care isi doreste cu toate fiinta lui sa ridice minunatul trofeu la finele acestei competitii, a reusit sa treaca un un indiscutabil 10-1 de oponentul sau, Jimmy Robertson. Desi nu a fost un meci de-a dreptul stralucitor, chiar Selby recunoscand acest fapt, o victorie este o victorie!

La masa de dupa paravan, Mark Williams il intalnea pe Jamie Cope in prima sesiune de optimi (ce se joaca dupa regula "cel mai bun din 25), galezul incheind-o in avantaj, 7-1.


Sa ajungi pentru prima ora la The Crucible poate fi peste poate de complesitor, insa Jimmy Robertson a profitat de ocazie pentru a se obisnui cu atmostera si cerintele carora a trebuit sa le faca fata, si chiar daca in final a pierdut, a fost o experienta numai buna de CV :-))

Jimmy Robertson, la prima sa aparitie de Crucible
Prima sesiune s-a terminat in favoarea lui Mark Selby, englezul conducandu-l pe Robertson cu scorul de 8-1, iar cea de-a doua nu a zabovit prea mult pentru a de arata cine merge mai departe. Un break frumos de 107 puncte il "arunca" pe Selby la un pas de victorie, in timp ce un 49 ii dadea oportunitatea de a se intalni cu Stephen Hendry in runda urmatoare.


La masa cu numarul doi, optimile de finala porneau cu meciul dintre Mark Williams si Jamie Cope, prima lor sesiune fiind stabilita la 7-1 in favoarea galezului.

E drept ca Williams nu a jucat la adevaratu-i potential (nu l-am vazut alergand in jurul mesei :-P) insa Tara Galilor poate fi mandra de el pentru ceea ce a realizat ieri. Faptul ca nu isi pierde cumpatul si nici concentrarea, continuand sa lucreze la masa chiar si cand sansele de reusita sunt minime, ii garanteaza de cele mai multe ori o rasturnare de situatie care sa il favorizeze.


Mark Williams il conduce pe Jamie Cope
Primul interval a fost dominat fara doar si poate de Williams, acesta impunandu-se cu scorul de 4-0, prin break-uri de 49, 51, 72 si 33. Insa imediat dupa pauza, la ratarea bilei roz (break de 49 de puncte) Jamie intervenea pentru a-si castiga primul frame al zilei. Din pacate pentru el, avea sa fie si ultimul, urmatoarele trei fiind incasate tot de galezul nostru cu break-uri de 54, 37, 38 si 44.


Cope a jucat totusi destul de bine, a inscris cateva bile de distanta absolut impecabil, insa nu a avut un joc fluent ratand sa-si mentina randul la masa si secerenadu-si singur sansele de reusita. La celalalt pol, Williams nu a reusit nici macar o data sa castige frame-urile din prima vizita, ratand de cele mai multe ori bile usoare pe care nici chiar el nu le vedea sa ramana pe masa. Insa daca data viitoare (aka. in sesiunea urmatoare) ambii jucatori se vor concentra mai mult, cu siguranta vom avea in fata noastra un joc de-a dreptul fascinant.

0 comments: