China Open 2011 - Selby isi rezerva un loc in finala

01:49:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Mark Selby, fericit de victorie
Mark Selby este numele celui de-al doilea jucator ce intregeste finala 2011Bank of Beijing China Open de astazi, englezul trecand cu scorul de 6-3 de vedeta locala, Ding Junhui.


Iata ca am ajuns si la final...bine, poate nu chiar la final, insa in finala sigur am ajuns! :-)) Mark Selby a reusit sa isi rezerve un loc confortabil in marea disputa de astazi in fata tanarului Judd Trump, dupa ce si-a invins adversarul chinez intr-un meci partial rapid; cum era poate de asteptat, cea de-a doua parte a intalnirii dintre cei doi fiind o adevarata batalie tactica.

Selby rata bila roz la inceputul frame-ului de deschidere, acest lucru permitandu-i lui Ding sa vina la masa pentru un 59 si un prim frame adjudecat, insa avea sa treaca destul de mult timp pana cand acesta sa se "inmulteasca" intrucat intra la pauza fiind condus cu scorul de 3-1. Selby incepea frame-ul secund un doar un break de 25 de puncte, datorita ratarii bilei albastre, insa adversarul sau cu ochii mici nu a putut sa profite prea mult de pe urma acesteia, englezul revenind la masa pentru un 46 ce ii garanta egalitatea de 1-1, urmatoarele doua frame-uri castigandu-le detasat cu break -uri de 131 si 70 de puncte.


Dupa interval, baietii au decis sa joace incet si sigur...poate chiar mult prea sigur, in final frame-ul cu numarul cinci fiind refacut. Si avand in vedere ca Mark Selby era unul dintre cei doi jucatori, acest lucru nici nu ar trebui sa ne mire :-P Prietenii stiu de ceee! :-))

Cursa lui Ding Junhui se opreste in semifinala
"Restartarea" jocului a parut sa il favorizeze pe chinezut, Ding pornind la atac si acaparand doua frame-uri la rand cu ajutorul unor break-uri de 62 si 126. Scorul devedea astfel egal (3-3), insa Selby avea sa preia din nou conducerea inscriind un break de 97 pentru 4-3.
Din acest moment meciul a inceput sa se desfasoare extrem de lent, multe sanse au fost ratate si foarte multe lovituri de siguranta aveau sa prevaleze in fata unui joc de atac continuu.


Ding a avut desutul de multe sanse de castig, insa era clar ca micutul chinez se simtea presat de situatie si de felul in care adversarul sau dominase meciul pana in momentul respectiv, ratand foarte multe ocazii pentru a egala. Frame-ul cu numarul opt ni-l arata pe Selby oprindu-se la un break de 56 de puncte datorita ratarii unui rosiatice nu prea "comunicative", Ding avand doua sanse mari de a "fura" frame-ul, doua sanse pe care insa le-a ratat. In fnal, frame-ul a fost decis de bilele colorate, Mark insciind bila albastra dintr-o pozitie extrem de incomoda pentru a seta scorul la 5-3.
Pentru finalul de 6-3, nu a fost nevoie decat de o serie formata dintr-un 30 si 28, Ding recunoscandu-se infrat si cedand frame-ul si meciul.


Asadar dragii mei, avem mare finala, mareee!!! Judd Trump il va intalnii pe Mark Selby astazi, iar regula de joc este "cel mai bun joc din 19".


Incepand cu ora 09:30 (ora Romaniei)
Judd Trump vs. Mark Selby (prima sesiune)
Incepand cu ora 15:00 (ora Romaniei)
Judd Trump vs. Mark Selby (a doua sesiune)

Program TV:
09:30 - 12:30 EuroSport (live)
15:00 - 16:30 EuroSport 2 (live)
18:00 - 20:30 EuroSport 

Vizionare placuta la snooker, dragilor! :-)

0 comments: