China Open 2011 - sferturile de finala (partea I)

13:24:00 Ramona Dragomir 2 Comments

Judd Trump trece de Peter Ebdon
Primele doua meciuri ale zilei fiind incheiate, suntem in posesia numelor ce formeaza prima semi-finala a competitieiChina Open 2011 de maine, tanarul Judd Trump invingandu-l pe mult mai experimentatul Peter Ebdon cu scorul de 5-1, in timp ce John Higgins a pierdut in fata lui Shaun "The Magician" Murphy cu scorul de 5-2.


Judd Trump, tanarul jucator cu doar 20 primaveri la bord, si-a continuat cursa de China Open trecand cu un scor edificator de 5-1 de Peter Ebdon.
Patru frame-uri la rand aveau sa fie incasate de Judd, break-urile de 130, 52, 60 si 61 stand marturie unei evolutii de-a dreptul grozave. Dupa pauza insa, Peter parea sa dea semne de revenire, insa din pacate pentru el, nu a reusit sa castige decat un singuratic frame, cu ajutorul a doua break-uri de 54 de puncte, adversarul sau adjudecandusi-o pe urmatoarea cu 50 de puncte pentru a ocupa primul loc din semifinala.
Nu am putut insa sa nu observ ca Trump a parut intimidat de faptul ca Ebbo a castigat frame-ul cu numarul 5, insa ca un adevarat profesionist ce este, a reusit sa isi revina la timp pentru a a incasa inca o victorie.


Evolutie perfecta pentru Shaun Murphy
O adevarata confruntare de tacuri avea sa se dea intre John Higgins si Shaun Murphy, publicul fiind extrem de incantat de cei doi jucatori. Poate chiar prea incantat, intrucat, Eirian Williams, arbitrul la masa, a trebui sa le faca observatie in nenumarate randuri pentru a face liniste si a nu mai "flashuii" jucatorii cu aparatele sau telefoanele mobile din dotare.

Prima parte a meciului a fost incheiata la egalitate, 2-2, scotianul preluand primul si cel de-al patrulea frame cu un break-urti de 30 si 61 de puncte, in timp ce englezul le acapara pe cele cu numarul doi si trei, cu o serie de 53 si 78. Dupa intervalul dintre sesiuni insa, lucrurile nu aveau sa mai fie atat de "egale", Higgins nereusind sa faca fata ritmului alert pe care Shaun incepea sa il arate.


John Higgins: "%$#&^&*^@ !!!"
Ratarea bilei negre de pe punctul ei, ii favoriza venirea la masa lui Shaun, acesta inregistrand un frumos 108 pentru a prelua conducerea cu 3-2, scor de nu a stagnat prea mult, fiind transformat imediat in 4-2. Era clar ca urmatorul joc avea sa fie unul extrem de important pentru John, insa din pacate pentru acesta, nu a putut sa isi mentina randul la masa limitandu-se la doar 17 puncte in urma ratarii bilei negre. Murphy se vedea cu inca o sansa, de care a si profitat, inscriind un break de 81 pentru un loc bine meritat in semifinala.


Ziua continua insa cu inca doua meciuri la fel de frumoase:


Incepand cu ora 14:30 (ora Romaniei)
Stephen Lee vs. Ding Junui
Ali Carter vs. Mark Selby


Program TV:
14:00 - 14:30 EuroSport
14:30 - 17:45 EuroSport (live)
14:30 - 17:30 EuroSport 2 (live)

2 comments:

Am văzut partide din cadrul Open-ului chinez şi mi-a plăcut enorm spectacolul. Cred în sinea mea că Ding Junhui va produce bucurie compatrioţilor săi, deşi semifinala cu Mark Selby se anunţă extrem de dificilă.

P.S. Felicitări pentru acest blog dedicat snooker-ului, un sport care-l urmăresc cu multă patimă, pe lângă celelalte.

Sunt total de acord cu tine, semifinala cu Selby va fi una destul de dificila, mai ales pentru ca Mark pare sa joace foarte, foarte bine in acest turneu.
Oricare ar fi rezultatul insa, vom avea parte de snooker de calitate, nu incape nicio indoiala. :-)

Multumesc foarte mult pentru cuvintele frumoase si felicitari si tie pentru un blog unic si extrem de frumos si bine structurat :-)