China Open 2011 - sferturile de finala (partea II)

01:11:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Nimeni nu se pune cu "The Jester"!
Spectacol de zile mari la Beijing, ultimele doua meciuri ce isi trimiteau jucatorii direct in semifinala cu numarul doi, facand deliciul publicului spectator. Fiind vorba despre etapele finale ale competitiei China Open, tensiunea a inceput sa se resimta insa calitatea meciurilor nu a scazut deloc, Mark Selby continuand actiunea de "secerare" a adversarilor, aceasta data "victima" fiindu-i Ali Carter, in timp ce Ding Junhui isi bucura sustinatorii chinezuti peste poate, trecand de "Bulldog-ul" Stephen Lee.


Nu exista urma de indoiala ca Mark Selby este mult mai sigur pe sine si jocul sau, astfel cum ne-am putea explica ca joaca absolut extraodinar?!! Iar daca isi va mentine aceiasi forma de joc, sigur va ajunge departe in Campionatul Mondial.
Meciul jucat impotriva lui Ali Carter a inceput destul de incet, totusi "The Jester" reusind sa castige primul frame. Dupa acesta insa, a pornit la atac, break-uri de 78 si 129 de puncte setand scorul la 3-0. Carter avea sa isi incaseze primul frame chiar inainte de inceperea pauzei dintre sesiuni gratie unui break de 67 de puncte, insa dupa terminarea acesteia Selby nu a mai fost de oprit, englezul realizand doua break-uri de-a dreptul exceptionale de 130 si 139 pentru un scor final de 5-1! Joc curat, fluent si de-a dreptul grozav! :-)


Ding Junhui se califica pentru semifinale
La masa alaturata, Ding Junhui profita de sustinerea nemarginita a fanilor chinezuti din tribune, in timp de Stephen Lee nu parea sa isi intre in "mana", englezul ratand de foarte multe ori;  in final acestea l-au costat meciul, Ding invingand cu 5-2.

S-a inceput destul de incet si aici, insa Ding reusea sa curete masa cu un 98 pentru a prelua primul frame, urmatorul insa fiind acaparat de Lee. Serii de 45, 44 si 134 ii aduceau castigatorului de Masters 2011 urmatoarele doua frame-uri pentru a intra la cabine conducandu-l pe Stephen cu 3-1, dupa pauza lucrurile neshimbandu-se prea mult.


Cursa se termina aici pentru "The Bulldog" Lee
Profitand de faptul ca Lee se oprea la un 69, chinezutul a venit la masa pentru a-si mai adauga un frame la colectie, scorul devenind acum 4-1, tocmai de aceea urmatorul fiind deosebit de important pentru adversarul sau. Cu foarte multe greseli insa si foarte mult noroc, Lee a reusit sa il castige, insa Ding a incheiat imediat ce a avut ocazia, mai precis in frame-ul cu numarul sapte, inscriind un 54 pentru un loc garantat in semifinala.


Pentru ca incepem seria de semifinale, regula de joc se transforma din "cel mai bun joc din 9" in "cel mai bun joc din 11" si cum astazi este sambata, nu aveti nicio scuza sa ratati meciurile de mai jos. ;-)


09:30 (ora Romaniei)
Shaun Murphy vs. Judd Trump


14:30 (ora Romaniei)
Ding Junhui vs. Mark Selby


Program TV:
09:30 - 12:30 EuroSport (live)
14:00 - 14:30 EuroSport
14:30 - 17:45 EuroSport (live)
21:15 - 23:00 EuroSport

0 comments: