China Open 2011 - Trump trece de Murphy pentru un loc in finala

14:05:00 Ramona Dragomir 2 Comments

Judd Trump, primul nume in finala
Prima semifinala a zilei de astazi a fost cea dintre tanarul Judd Trump si campionul mondial din 2005, Shaun Murphy, un meci ce ne-a dovedit inca o data cine este Judd: un jucator talentat, ambitios si un foarte periculos adversar pentru oricare alt jucator din circuitul profesionist. Iar scorul cu care l-a invins pe Murphy, spune totul: 6-1.


Cu o atitudine de invingator permanent "pusa in actiune", cu precadere in aceasta competitie, Judd Trump a reusit sa treaca de nume extrem de grele pentru a ajunge pana in semifinala ca: Marco Fu, Mark Davis si Peter Ebdon. Are un stil de joc sigur, ataca cu precizie si tinde sa inchida frame-urile dintr-o singura vizita la masa, lasandu-si adversarul pironit in scaun si frustrat de cum decurge jocul.
Cam asa s-a intamplat si cu Shaun Murphy, englezul neregansindu-se in forma cu care ne-a obisnuit in ultima perioada, ratand foarte multe lovituri si in final platind pentru fiecare greseala.


Primele doua frame-uri au fost acaparate de Trump, tanarul jucator castigand-o pe prima cu ajutorul bilei negre, iar pe a doua cu ajutorul celei albastre. Dupa cum vedeti, scorul a  fost destul de strans, iar primele sanse ale lui Murphy de a se impune in joc au constat tocmai in aceste doua frame-uri. In final insa, break-urile de 36 si 64 de puncte il puneau la conducerea pe Judd, in timp ce Shaun reusea sa castige un singur frame, si anume urmatorul, cu un break de 53 si unul de 32.
Trump prelua si frame-ul cu numarul patru, profitand din plin de loviturile de siguranta extrem de slabe ale lui Murphy, pentru a intra la pauza conducand cu scorul de 3-1.


O zi nu foarte buna pentru Shauny
Ne-a obisnuit Murphy sa revina in joc dupa ce este condus cu acest scor, insa de aceasta data nu a mai fost posibil, desi sanse ar fi avut. Scorul s-a transformat rapid in 4-1, datorita seriei de 43 si 33 a lui Trump, frame-ul urmator fiind sansa lui Smurf sa mai inscrie ceva in acest meci. Cum Judd era fortat de imprejurari sa isi opreasca cursa la doar 41 de puncte, Shaun a pornit la atac, inscriind bila dupa bine, insa o rosiatica destul de incapatanata si pozitionata foarte aproape de manta i-a stopat break-ul la 44. Astfel ca Judd s-a reintors la masa pentru a inscrie un mic dar util 20.

Ultimul frame i-a "daruit" lui Murphy inca o sansa, rivalul acestuia ratand o bila rosie (break de 53), sansa de care insa nu a profitat pana la capat. La 33 de puncte adunate, Murphy avea de inscris bila neagra pentru a obtine pozitie la cea galbena si a "curata" culorile de pe masa, insa tocmai datorita faptului ca s-a concentrat mai mult asupra pozitiei pe care dorea sa o obtina la galbioara, a rata sa inscrie taciturna neagra. Judd a revenit la masa si a inscris toate bilele ramase (mai putin cea neagra care a ramas triumfatoare pe masa) pentru a-si rezerva un loc bine-meritat in finala de maine.


Cea de-a doua semifinala incepe de la ora 14:30 (ora Romaniei) si ii are ca protagonisti pe Mark Selby si Ding Junhui ;-)

2 comments:

Tânărul din Bristol m-a impresionat. Bine, nu îi sunt oarecum necunoscut metodelor sale spectaculoase, dar să-l învingi pe Murphy cu 6-1? Fantastic!

Intr-adevar a jucat exemplar si exact cum ai spus si tu, sa il invingi pe Murphy (mai ales cu scorul de 6-1) este de admirat!