China Open 2011 - Ziua 4 (partea II)

02:48:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ding Junhui, starul adulat de intreaga China
Optimile de finala au luat sfarsit odata cu ultimele patru meciuri ce l-au vazut pe John Higgins reusind sa il invinga pe Ricky Walden dupa un inceput destul de anevoios, pe Mark Selby evoluand ca in zilele sale de glorie, trecand de Robert Milkins, pe Ding Junhui invingandu-l pe detinatorul celor sapte titluri de campion mondial, Stephen Hendry si pe Ali Carter eliminandu-l pe Marcus Campbell din competitie.
Acum aveam lista completa pentru a "pleca" in sferturile de finala.


Ricky Walden pare sa, cum spun englezii? "To be hitting the ball". Da, cam asa! Adica mai pe romaneste joaca ceva mai bine, chiar foarte bine, daca ii luam in considerare performantele anterioare destul de slabute. A pornit destul de bine in meciul sustinut in fata lui John Higgins, castigand primele doua frame-uri cu break-uri de 71 si 39 de puncte, insa avea in fata un rival de temut, asa ca scotianului nu i-a trebuit mult timp sa se redreseze si sa egaleze meciul la 2-2, prin seria de 107 si 71.
Dupa pauza, cursa pentru ultimele locuri ramase in sferturile de finala avea sa fie castigata de Higgins, acesta insciind un 69, un 89 si un 51 pentru a castiga toate cele trei frame-uri ramase si a seta scorul pentru 5-3.


Meciul dintre Mark Selby si Robert Milkins s-a terminat cu eliminarea jucatorului "marca" On Q Promotion, acesta fiind invins cu 5-1.
Selby pare sa-si fi reintrat in ritm si joaca chiar foarte bine, castigand primele doua frame-uri cu break-uri de 102 si 65, in timp ce Milkins lovea doar un 84 ce reducea din diferenta doar cu un punct (2-1). Chiar inainte de terminarea primei sesiuni, Selby si-a mai insusit inca un frame, iar dupa pauza, desi sistemul de scoruri la minut s-a defectat aratandu-ne acelasi 3-1, este cat se poate de real faptul ca Selby a castigat meciul, adjudecandu-si restul de doua frame-uri.


Final de cursa pentru Stephen Hendry
Poate ca unul dintre meciurile mult asteptate a fost cel dintre Ding Junhui si Stephen Hendry, mai ales ca cei doi s-au intalnit si in finala de China Open din 2005, atunci Hendry fiind invins cu 9-5. Acum nu a fost vorba despre 9-5, insa s-a aplicat scorul de 5-2.
Hendry a pornit la inaintare destul de sigur pe el si jocul sau, castigand primele doua frame-uri, insa imediat dupa aceasta victorie Ding s-a "asezat" pe inscris bile si nu a mai fost chip sa ii "castigi" vreun frame.
Break-uri de 120 si 33 aduceau egalitatea pe tabela la 2-2, insa trebuie remarcat ca desi Ding a incheiat victorios meciul, nu a jucat la adevaratul sau potential.


Ne place sau nu, de ceva timp incoace, mai precis de la castigarea Masters-ului din acest an, forma sa de joc nu a mai fost chiar atat de buna si chiar daca a realizat acea revenire spectaculoasa in meciul cu Kurt Maflin, nu a jucat prea stralucit in prima instanta. Oricum ar fi insa, are un loc asigurat in sferturile de finala.
Hendry a jucat destul de bine, insa erorile deja obisnuite l-au costat frame dupa frame. In timpul conferintei de presa, desi s-a aratat trist pentru pierderea suferita, a zambit si a facut cateva glumite, sugerand ca s-a bucurat sa joace in China Open si ca este cat de cat multumit de ceea ce a realizat. Sa treci de Matthew Stevens cu 5-0 e ceva, nu credeti? Speram sa ii mearga insa mult mai bine la Crucible :-)


John Higgins incaseaza inca o victorie
Ultimul loc ramas disponibil in runda urmatoare a fost ocupat de Ali Carter, Capitanul trecand cu scorul de 5-3 de scotianul Marcus Campbell, desi aceasta din urma a pornit destul de vartos la atac.
Break-uri nu foarte mari, insa stabile, de 22, 23 si 44 de puncte ii aduceau lui Campbell primele doua frame-uri, insa Carter avea sa egaleze imediat, cu ajutorul unei serii formate din 32 si 75, iar de aici nu a mai fost decat un pas pana la victorie. Bine, poate vreo trei (aka, trei frame-uri), dar prindeti voi ideea :-))
Dupa pauza de 15 minute Ali avea sa castige inca doua frame-uri, insa Marcus captura si el unul, parand ca vrea sa incerce sa revina in meci. Totusi Capitanul Carter era mult mai favorabil pozitionat, scorul de 4-3 stand marturie. Asa ca si-a luat inima in dinti, talentul la purtator, iar tacul a fost pus in actiune pentru a inscrie break-uri de 22 si 56 de puncte si a-si castiga dreptul de a jucat mai departe in competitie.


Pentru ziua de astazi avem urmatorul programel:


Incepand cu ora 09:30 (ora Romaniei)
John Higgins vs. Shaun Murphy
Judd Trump vs. Peter Ebdon


Incepand cu ora 14:30 (ora Romaniei)
Stephen Lee vs. Ding Junui
Ali Carter vs. Mark Selby


Program TV:
09:30 - 12:30 EuroSport (live)
09:30 - 12:30 EuroSport 2 (live)
14:00 - 14:30 EuroSport
14:30 - 17:45 EuroSport (live)
14:30 - 17:30 EuroSport 2 (live)

0 comments: