John Higgins captureaza titlul scotian

05:27:00 Ramona Dragomir 0 Comments

John Higgins castiga inca un titlu
Ce poate face un jucator in preajma evenimentului major al anului in snooker? Sa se relaxeze, sa se antreneze, sa mai castige un titlu? Un al cincilea titlu, ca sa fim mai clari? Cam asa! John Higgins a reusit sa isi mai adauge la colectia de victorii pe cea inregistrata joi seara, victorie obtinuta in fata lui Anthony McGill, pe care l-a invins cu scorul de 6-1.


Reinvierea Campionatului Scotian de Profesionisti (Scottish Professional Championship) a fost o idee foarte buna, cu atat mai mult cu cat a oferit scotienilor posibilitatea de a se antrena in "familie" chiar inainte de marele Campionat Mondial. Asa ca baietii au stat la glume, la ceaiuri indelungi si si-au povestit vietiile tumultoase....hm...poate ca nu! :-)) S-a jucat snooker serios la Lucky Break, in Clydebank!


Startul s-a dat in data de 11 mai cu trei runde preliminare, astfel incat pentru trei jucatori, mai putin cunoscuti de ochii publicului larg, visul de a juca alaturi de numele legendare s-a indeplinit. Din pacate insa nici unul dintre cei trei nu a  reusit sa se impuna in fata vreunuia dintre adversari, astfel ca  Richy McDonald s-a vazut invins de Anthony McGill cu 5-1, Mark Boyle a avut aceiasi soarta in fata lui Alan McManus, in timp ce experimentatul Jamie Burnett il invingea pe Paul McPhillips cu scorul de 5-3. Dar una dintre cele mai mari surprize a fost cea oferita de James McBain, scotianul invingandu-si co-nationalul, pe Marcus Campbell, cu scorul de 5-3.


In sferturile de finala numele grele isi faceau deja aparitia, John Higgins, Stephen Hendry, Graeme Dott si Stephen Maguire fiind cap de afis.
Higgins nu a parut sa intampine prea multe probleme, trecand de Jamie Burnett cu scorul de 5-1, Hendry isi incepea cu dreptul cursa, invingandu-l cu 5-2 pe Alan McManus, Dott avea sa iasa la fel de triumfator din disputa sustinuta in fata lui James McBain, in timp ce McGill se impunea cu 5-3 in meciul jucat cu Maguire. Tanarul jucator avea ganduri serioase!

Anthony McGill, finalist SPC
Pentru semi-finale Higgins a decis sa inchida disputa cu Hendry la 5-0, in timp ce McGill isi continua cursa frumos inceputa, obtinand inca o victorie, de aceasta data in fata lui Dott (5-3).


Cu "cel mai bun joc din 11" ca regula de baza, finala isi astepta nerabdatoare campionul si parol daca a trebuit sa astepte prea mult, avand in vedere ca "The Wizard of Wishaw" s-a aventurat in a acapara frame dupa frame, pe micutul roscovan nelasandu-l sa-si adjudece decat unul singur. O victorie cat se poate de curata pentru Higgins! (6-1).

Acesta este cel de-al cincilea titlu pe care Higgins il castiga in acest sezon, alaturi de victoriile inregistrate la EPTC5, UK Championship 2010, Welsh Open 2011 si Hainan Classic 2011. Ce mai poti cere de la acest jucator? Titlul mondial? Se prea poate, insa este o sarcina destul d e dificila chiar si pentru cei mai experimentati dintre snookeristi.
Pe de alta parte insa, nu pot sa nu admir felul in care a jucat McGill. Acest tanar jucator ar putea avea un viitor destul de stralucit in snooker daca continua sa-si imbunatateasca stilul de joc, pentru ca sa treci de Maguire si Dott nu este chiar atat de usor. ;-)


Cu aceasta competitie se incheie orice activitate de snooker ce preceda marele eveniment al anului. Cu inca o victorie la bord, Higgins pleaca spre Crucible unde o pleiada impresionanta de jucatori asteapta startul pentru vanarea titlului mondial ;-)

0 comments: