Campionatul Mondial de Snooker 2011 - Ziua 15 - Trump si Higgins in finala

15:41:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Judd Trump - o evolutie demna de invidiat
Numaratoarea inversa pentru finala Campionatului Mondial de snooker din acest an a inceput. Semifinalele si-au decis invingatorii, in persoana lui Judd Trump, tanarul jucator trecand pe periculosul Ding Junhui cu 17-15, in timp ce scotianul John Higgins, "Vrajitorul din Wishaw" l-a inghenuncheat pe magnificul Mark Williams cu scorul de 17-14.


Nici ca se putea sa avem doua semifinale mai frumoase, presarate cu momente de emotie intensa si de dramatism! Nici sa se putea sa vedem evolutii mai spectaculoase decat am vazut pe parcursul ultimelor trei zile! Toti cei patru jucatori au dat tot ce a fost mai bun, si-au etalat talentul de snookeristi cu acte in regula si la zi, au demonstrat ca sunt ambitiosi, ca pot face fata presiunii si emotiilor, iar in final, pentru doi dintre ei, visul s-a implinit: au ajuns in finala!


Cel are a atins primul dezideratul numit finala a fost micutul dar puternicul Judd Trump, acesta trecand de Ding Junhui dupa un meci in care ambii jucatori au condus si au fost condusi. Si avand in vedere ca ultima sesiune a inceput de la zero, scorul fiind 12-12, va puteti imagina cat de echilibrat s-a jucat!


Tanarul jucator din Bristol a asteptat cu nerabdare startul dat de Michaela Tabb (arbitrul la masa) pentru a acapara dintr-un foc primele doua frame-uri cu break-uri de 74 si 89, insa nici Dingushor nu s-a lasat mai prejos. Un frumos 138 (cel mai mare break din acest an, inscris insa si de Mark King) si un micut insa sigur 47 ii garantau lui Ding revenirea in joc pentru 14-14.
Dupa cele 15 minute de pauza, chinezutul nostru avea sa-si puna tacul in actiune pentru un break de 119 puncte ce ii oferea fraiele meciului, insa Trump avea alte planuri pe rol. A reusit sa egaleze imediat dar sa si preia conducerea castigand urmatoarele doua frame-uri cu break-uri de 68 si 105. Era deja final de meci, iar Juddy isi indeplinea un vis ce acum cateva luni parea extrem de departe: ajungea in finala, trecand de Ding cu scorul de 17-15.

Ding va mai trebui sa mai astepte pentru victoria finala
Ce victorie frumoasa! Ce performanta! Judd Trump pare sa fie de-a dreptul invincibil! Nimeni si nimic nu se poate interpune intre el si faimosul deja trofeu! Insa mai are un test de rezistenta de trecut pana acolo.
Micutului Ding Junhui nu avem ce sa ii reprosam: asa cum si John Parrott a spus, "Ding nu a pierdut meciul, ci Trump l-a castigat". Chinezul a jucat extrem de bine si este pentru prima oara cand atinge semifinalele acestui campionat, demonstrand ca mai devreme sau mai tarziu va fi Rege in Crucible. E doar o chestiune de timp! :-)


Dramatismul insa continua cu meciul dat intre scotianul John Higgins si galezul Mark Williams, iar daca in primele doua sesiuni Williams a fost cel care a dominat fara de tagada, in ultimele doua lucrurile aveau sa ia o intorsatura cum nu se poate mai diferita.


John Higgins dedicand victoria tatalui sau...un moment unic
Condus cu scorul de 9-7 Higgins si-a inceput sesiunea cu numarul trei castigand primul frame, insa Williams nu dorea sa il vada apropiindu-se atat de mult de el asa ca si-a insusit urmatoare runda. A urmat celebrul deja tipar de "impartire a frame-urilor" astfel ca daca Higgins castiga un frame, urmatorul era acaparat de galez, Johnny nereusind in ruptul capului sa se apropie prea mult de rivalul sau...pana la un anumit punct.
 In timpul frame-ului cu numarul 22, John a reusit performanta de a egala la 11-11, pentru prima data de cand scorul era 3-3 in prima sesiune de joc, si din acel moment nu s-a mai oprit inchendind sesiunea cu numarul trei din postura de leader, cu scorul de 13-11.


Pe inserat cei doi isi dadeau rendez-vous-ul final, Williams fiind cel care sparghea gheata si prelua primul frame. A fost o tentativa de maxim acolo, insa din pacate s-a concretizat doar intr-un break de 105 puncte. Si din nou, baietii si-au impartit frame-uri, de aceasta data cel care insa nu il putea prinde din urma pe celalalt fiind Williams.
Un moment destul de neplacut a fost atunci cand Higgins se afla la masa si un huligan din public a inceput sa urle facand referinta la inscenarea pe care i-au facut-o cei de la the News of the World, strigand ceva de genul "cum a fost cand ai luat banii" si "esti o rusine pentru snooker". Arbitrul la masa, Eirian Williams a luat imediat masuri de "ridicare pe sus" a idiotului care nu avea nici cele mai brute forme de bun simt la bord, iar Higgins desi vizibil miscat si-a continuat insa break-ul reusind sa inscrie un minunat 123.


Eternul campion, Mark Williams
Dupa pauza, un break de 84 de puncte inscris de Williams seta scorul la 14-15, insa din pacate pentru galez la cam atat s-a rezumat implicarea sa in soarta meciului, Higgins reusind sa-si adjudece urmatoarele doua frame-uri pentru victoria de 17-14. A ridicat degetul in aer, aratand spre cer, si dedicandu-i astfel victoria tatalui sau care mai mult ca sigur, de acolo de sus, isi priveste mandru fiul. Un moment extrem de emotionat! :-)


Mark Williams se vede astfel eliminat din cursa, insa la fel ca si lui Ding Junhui nu aveam ce sa ii reprosam. A jucat mai mult decat minunat, insa tensiunea din Crucible ii atinge chiar si pe cei mai buni. Ieri a fost randul lui Mark. Galezul insa isi incheie sezonul cu fruntea sus, ceea ce nu se poate afirma despre prea multi jucatori, demonstrand ca este unul dintre talentele de seama din circuitul profesionist. O persoana cu coloana vertebrala, mereu spunandu-si parerea atunci cand situatia o cere, onest si lipsit de falsitate. Un jucator care indiferent de rezultat este un campion!


John Higgins a demonstrat ca merita sa fie luat in considerare pentru trofeul final. Si cu toata sinceritate declar ca il admir pe Johnny! Dupa un an de-a dreptul catastrofal, atat din punct de vedere profesional cat si personal, joaca cu atat de mult patos si daruire incat este imposibil sa nu iti pleci capul in fata sa. Dincolo de comentariile total neavenite ale unor persoane care chipurile s-au trezit experti in "judecata" peste noapte, dincolo de faptul ca unii nu pot uita ceea ce s-a intaplat anul trecut, evolutia lui Higgins nu poate fi negata. Joaca ca un adevarat profesionist si un adevarat fan al snooker-ului stie sa citeasca printre randuri si sa apecieze un joc bine facut!


Marea finala incepe astazi! Multe emotii pentru maratonul de "cel mai bun joc din 35". Oare cine va invinge? Va invit sa aflam impreuna! :-)


16:00 (ora RO)
Judd Trump vs. John Higgins


21:00 (ora RO)
Judd Trump vs. John Higgins


Program TV:
16:00-19:00 (EuroSport)
21:00-00:00 (EuroSport)


Vizionare placuta dragii mei! :-)

0 comments: