Ce-i acolo jos? Snooker, bineinteles!

22:20:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Anul 2011 inseamna anul marilor calatorii pentru mult iubitul nostru prieten, snooker-ul. Iar luna Iulie va deschide un nou front de "lupta" undeva in josul hartii lumii - in Australia. World Snooker a anuntat ca in perdioada 18-24 Iulie a.c. cei mai buni 32 jucatori mondiali, vor calatorii in tara cangurilor si a cainilor Dingo pentru un turneu de puncte ce poarta semnatura revolutiei snookeristice "Australia Goldfields Open".


Desi snooker-ul nu este un subiect strain de Australia, nu am mai avut un eveniment de snooker aici de ceva timp, cu atat mai putin unul de puncte. Cred ca primul a fost undeva prin Mezozoic, insa de atunci multe se schimbara si iata ca timpul a sosit sa vedem ce poate Australia oferi snooker-ului modern si ce are snooker-ul modern de oferit Australiei insulare.

In materie de reprezentanti de seama, nici ca puteam sa avem un ambasador mai bun decat Neil Robertson, campionul mondial din 2010. Robbo a facut primii sai pasi in snooker pe pamant australian, si-a creionat visurile tot aici, iar atunci cand a putut, in final, sa ridice trofeul de rege la Crucible, nu a uitat tara ce l-a format.


Cu succesul pe care l-a inregistrat German Masters-ul la inceputul acestui an, nu ma indoiesc ca si Australian Open va produce valuri de admiratie printre fanii snooker-ului din tara ce pare situata la capatul lumii, dar si printre cei care adora acest sport si nu sunt chiar atat de norocosi cat sa rezideze in Australia.


Bine ati venit in Australia!
Ministrul australian al Turismului si Evenimentelor Majore, Louise Asher a declarat: "Australian Godlfields Open este cea mai recenta gaselnita in materie de competitii de puncte pentru snooker-ul australian, un eveniment de clasa ce va bucura atat locuitorii din Victoria cat si pe cei ce ne vor vizita.

Intregul eveniment va promova frumoasa noastra regiune Goldfields pentru ca transmiterea meciurilor va fi realizata in 66 de tari, incluzand China si Marea Britanie."

Cel care a facut ca totul sa fie posibil, sau cel putin cel care a avut cel mai mare aport pentru ca Australia sa devina noua frontiera snookeristica, marele Barry Hearn, a anuntat ca turneul este programat sa aiba loc pana in 2013 inlclusiv, fiind televizat de catre FOX SPORTS.

Neil Robertson a adaugat: "Este unul dintre cele mai mari visuri ale mele, ale altor jucatori australieni precum si al poporului meu, devenit realitate. Sa pot juca intr-un turneu de puncte chiar aici acasa pare de necrezut si sper sa am parte de foarte mult sprijin si suport moral.
Stiu deja ca sunt cativa jucatori de snooker nerabdatori pentru a veni in Australia si sincer de abia astept sa le arat imprejurimile. Este de-a dreptul fantastic sa vad ca snooker-ul devine un sport global si cred ca in urmatorii ani vom inregistra multe ore de zbor!".


Asadar intre 18 si 24 Iulie, la Bendigo statul Victoria, Australia snooker-ul va arata de ce este in stare si stiind ca in ultimul sezon a inregistrat performante de-a dreptul uluitoare, de abia astept un nou record. :-)

Update: Pentru bilete click aici.

0 comments: