Cine ne va delecta in noul sezon de snooker

21:15:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Inca putin mai lipseste pana la deschiderea noului sezon
Avem in fata noastra un nou sezon de snooker; ce-i drept inca in perioada de "coacere", inca in deliberari si schimbari de "retete" faimoase, dar pe cale sa ne fie servit pe un platou superb cu mare fast. In timp ce "Q School-ul" tocmai ce si-a gasit primii patru jucatori demni de un loc in circuit, era normal ca World Snooker-ul sa dea publicitatii numele celor care au primit un wildcard pentru sezonul 2011/2012. Tragand linie, desi retineti va rog ca mai sunt multe spatii inca necompletate, avem 100 de jucatori gata de startul noului sezon de vanatoare.


Sa purcedem deci la drum cu wildcard-urile, da?


Luca Brecel
Incepem de pe aici, de prin Europa cea unita, mai precis din Belgia, de unde micutul Luca Brecel (locul 100) isi indreapta pasii catre Marea Britanie. La doar 16 primaveri vizate in carnetul de note, Luca este unul dintre jucatori suficient de increzatori in fortele proprii pentru a "muta" ceva munti jucand alaturi de numele cu greutate din circuit.
Acum un an, Luca castiga Campionatul European de Snooker, iar privilegiul de a-l vedea evoluand imi spune ca daca micul jucator va continua sa-si imbunatateasca forma de joc, va produce cateva "valuri" seriose printre titratii din circuit.


Cam pe partea opusa a globului, Yu Delu jucator chinez cu un potential urias primeste si el un wildcard pentru a juca alaturi de cei mai buni. Va ocupa pozitia cu numarul 97 in clasamentul general si cu un nnume atat de usor de retinut cred ca presa va toci ceva din penita-i ascutita, cu atat mai mult cu cat Delu sigur le va da motive.
Are doar 23 de ani insa a inregistrat rezultate destul de bune in cadrul turneelor majore de puncte ca Shanghai Masters si China Open si nici prestatia din seria PTC-urilor nu a fost una foarte rea.


Binecunoscutul James Wattana
Ramanem in Asia, insa trecem in Thailanda unde il gasim pe James Wattana (locul 98). Deja un nume cu care ne-am mai intalnit, un jucator trecut de primele 30 de primaveri, ba chiar de 40, talentat nevoie mare si extrem de ambitios.
In etapa de calificare pentru Campionatul Mondial a reusit sa aiba un start extrem de bun si sa inscrie cel mai mare break pentru acest stadiu, si chiar daca nu a reusit sa se califice pentru marele eveniment, performanta nu ii poate fi negata. Nu a mai castigat un turneu de puncte din 1995, pe cand isi adjudeca trofeul Thailand Open, insa este unul dintre cei mai buni ambasadori ai snooker-ului thailandez si o adevarata sursa de inspiratie pentru jucatori ca "Double T" (aka. Thanawat Thirapongpaiboon) sau Noppon Saengkham.


Si in final, ultimul popas in materie de wildcard-uri il facem in India, unde se pare ca pe langa fabulosul Bollywood si oamenii care sparg pietre cu mainile goale pe marginea drumului (peste tot exista reversul medaliei), exista si interes pentru snooker. 
Cu un nume parca predestinat Lucky (eng. "norocos") Vatnani, este ocupantul locului 99 si desi si el face parte din "tinerimea" snookeristica, are la activ 6 titluri de AP State Snooker (U-21) si participari pline de avant in cadrul seriei de PTC-uri (din pacate avantul nu a fost prea puternic, acesta poticnincu-se prin runda secunda).


Q School-ul va selecta 12 jucatori pentru circuit
Trecem putin si pe la scoala, "Q School"-ul inchendu-si deja primul eveniment in urma caruia patru jucatori au primit un loc in circuit, dupa cum urmeaza: David Grace (85), Adam Wicheard (86), Robin Hull (87) si Andrew Norman (88). Inca opt isi asteapta randul ;-)


Conform site-ului oficial World Snooker insa, lista continua cu:


Jucatorii calificati in urma concursurilor organizate de Autoritatiile Nationale si Internationale in materie de snooker:


73 Dechawat Poomjaeng (Thailands) - Campion Mondial IBSF
74 Sam Craigie (Anglia) - Campion Mondial U-21 IBSF
75 in curs de actualizare - Campionatul EBSA
76 Kacper Filipiak (Polonia) - Campion U-21 EBSA
77 Sam Baird - Anglia
78 in curs de actualizare - Irlanda de Nord
79 in curs de actualizare - Irlanda
80 Passakorn Suwannawat (Thailanda) - Asia
81 Aditya Mehta (India) - Asia
82 Cao Yupeng (China) - Asia
83 Scott MacKenzie - Scotia
84 Daniel Wells - Tara Galilor


Cei opt jucatori PTC (ordinea de merit)
65 Matt Couch
66 Liam Highfield
67 Andrew Pagett
68 Bjorn Haneveer
69 Michael White
70 Paul Davison
71 Ben Woollaston
72 Igor Figuierado


Si in final, cei mai buni, la crème du la crème:
1 Mark Williams
La creme du la creme ... :-)
2 John Higgins
3 Mark Selby
4 Ding Junhui
5 Neil Robertson
6 Ali Carter
7 Shaun Murphy
8 Stephen Maguire
9 Judd Trump
10 Graeme Dott
11 Ronnie O'Sullivan
12 Mark Allen
13 Peter Ebdon
14 Matthew Stevens
15 Jamie Cope
16 Stephen Hendry
17 Stuart Bingham
18 Stephen Lee
19 Mark Davis
20 Ricky Walden
21 Martin Gould
22 Barry Hawkins
23 Marco Fu
24 Marcus Campbell
25 Andrew Higginson
26 Mark King
27 Joe Perry
28 Ryan Day
29 Ken Doherty
30 Liang Wenbo
31 Dominic Dale
32 Gerard Greene
33 Robert Milkins
34 Tom Ford
35 Rory McLeod
36 Anthony Hamilton
37 Fergal O'Brien
38 Mike Dunn
39 Jamie Burnett
40 Nigel Bond
41 Barry Pinches
42 Mark Joyce
43 Matthew Selt
44 Steve Davis
45 Michael Holt
46 Tony Drago
47 Jamie Jones
48 Dave Harold
49 Joe Jogia
50 Peter Lines
51 Alan McManus
52 Jack Lisowski
53 Jimmy Robertson
54 Joe Swail
55 Jimmy White
56 Adrian Gunnell
57 Alfie Burden
58 Rod Lawler
59 Anthony McGill
60 Liu Chuang
61 Andy Hicks
62 Liu Song
63 Ian McCulloch
64 Xiao Guodong

0 comments: