Dovezi insuficiente pentru cazul Maguire&Burnett

01:24:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Maguire si Burnett
WPBSA (Asociatia Mondiala de Snooker si Biliard Profesionist) a facut in cursul zilei de ieri urmatoarea declaratie in legatura cu cazul Stephen Maguire si Jamie Burnett:


"In urma unei investigatii minutioase si complete, pornita dupa meciul disputat in 2008 in cadrul UK Championship (n.tr. intre Maguire si Burnett), Tribunalul Coroanei din Scotia a decis ca nu exista dovezi suficiente pentru punerea sub acuzare a celor doi jucatori.


Cazul a fost plasat catre WPBSA, pentru analizare amanuntita, precum si pentru luarea masurilor disciplinare corespunzatoare impotiva lui Maguire si Burnett."


Presedintele WPBSA, Jason Ferguson a declarat: "Tratam cazul cu multa seriozitate. Ni se va acorda acces la toate documentele si doveziile existente in acest caz, urmand ca, Comitetul de Disciplina sa le supuna unei atente analize."


Detectivii nu au gasit dovezi suficiente...
Ca si o mica reamintire asupra "De ce Maguire si Burnett au fost investigati?", va aduc la cunostinta ca in urma meciului de prima runda din UK Championship 2008, Maguire l-a invins pe bunul sau partener de antrenament si prieten Burnett cu scorul de 9-3, agentiile de pariuri suspectand un aranjament in baza scorului mai devreme mentionat.


Bunett a ratat o bila neagra extrem de usoara (John Parrott a declarat ca un profesionist ar fi inscris-o in 99% din cazuri), bila ce ar fi putut foarte bine fi cea care ar fi preschimbat scorul in 8-4. Agentiile de pariuri au primit o avalasa de pariuri pe scorul de 9-3, chiar si cand acesta parea a nu se realiza, tocmai de aceea au raportat cazul catre World Snooker.
Desi ambii jucatori au negat cu vehementa vreo neregularitate, politia a preluat cazul, investigatiile durand aproape trei ani.

0 comments: