Gandim roz - turneul Pink Ribbon la a doua editie

23:39:00 Ramona Dragomir 0 Comments

P.Mount si M. Holt, primul castigator Pink Ribbon
Acum un an, pe cand South West Snooker Academy din Gloucester facea primii pasi timizi in ale snooker-ului, competitia Pink Ribbon era lansata la apa. Marcand inaugurarea academiei, competitia s-a bucurat de un real succes printre participanti nu numai, tocmai de aceea la un an de la eveniment, iata ca suntem din nou pusi in pozitia de a "gandi roz!".


Creata in memoria surorii lui Paul Mount, competitia Pink Ribbon combina snooker-ul cu actele de caritate, si asta pentru ca o mare parte din venuturile realizate prin inscrierea participantilor vor fi cedate unor fundatii ce lupta impotriva cancerului la san.
Astfel ca in perioada 1-5 Iunie, un numar dublu de participanti fata de cel inregistrat anul trecut, se vor intrece pentru a-si demonstra abilitatiile de adevarati snookerisiti, in acelasi timp luptand si pentru o cauza nobila.


Pot spune ca am fost privilegiata sa il intervievez pe d-ul Paul Mount acum cateva luni si astfel am aflat povestea din spatele academiei si a acestei competitii. Dupa cum bine va spuneam, Pink Ribbon se desfasoara in memoria regretatei surori a creatorului SWSA, aceasta fiind rapusa de oribila boala. Competitia se doreste a sensibiliza publicul larg vis-a-vis de cancerul la san, sa incurajeze controalele medicale regulate si sa stranga fonduri pentru prevenirea dar si tratatea acestei boli.

"Armata Roz", adica pleiada de jucatori ce se afla sub managementul d-ului Paul Mount, este extrem de constienta de necesitatea implicarii snooker-ului in acest sector, toti jucatorii, de la Jimmy White si pana la Reanne Evans, sustinand cauza.


Cu un fond total de 10.000 lire sterline, din care 2.400 vor fi incasate de castigator, Pink Ribbon este gata de a doua editie. Anul trecut Michael Holt il invingea pe Jimmy White cu scorul de 6-5, insa poate ca anul acesta "The Whirlwind" se va razbuna, mai ales dupa forma extrem de buna pe care a aratat sa o posede inscriind un frumos 147 in timpul Snooker Legends Tour, acum cateva zile.


Regula de baza va fi "cel mai bun joc din 7", incepand cu runda preliminara si terminand cu finala, intregul eveniment urmand a fi "transmis in scris" pe site-ul oficial al celor de la SWSA. Totusi si "Snooker, my love" va lua parte la "transmiterea in scris" a evenimentului, asa ca va invit sa mai aruncati o privire din cand in cand si pe aici :-))


Program si meciuri - Ziua 1 (1 Iunie de la ora 21:00)


1.Stephen Kent vs. Ben Fortey
3.Roland Cox vs. David Bailey
4.Alex Taubman vs. Matt Northern
5.James Loft vs. Philip Wildman
6.James Hill vs. Terry Challenger
9.Phil O'Kane vs. Sachin Plaha
10.Ollie Douglas vs. Paul Mount
12.Simon Woodward vs. Stephen Ellis
13.Tom Johnson vs. Gavin Lewis
56.Ricky Hong Chin vs. Anthony Robson
57.Darryl Hill vs. Ben Harrison
11.Alex Hutchings vs. Guy Loft
62.Nick Pearce vs. Ross Muir


"Snooker, my love" ureaza tuturor participantilor multa bafta! Sa jucam snooker ... roz! :-))

0 comments: