O noua sansa pentru jucatorii amatori

14:33:00 Ramona Dragomir 0 Comments

World Snooker a anuntat in stilu-i caracteristic (adica plin de entuziasm) ca jucatorii amatori au o noua sansa sa se califice in circuitul profesionist. Desi regula se va aplica incepand cu sezonul 2012/2013, cei care se vor califica in Top 8 la finalul Clasamentului de Merit PTC (Players Tour Championship), vor primi automat un loc alaturi de numele grele din snooker.


Da, este adevarat! Parol, mon cher! :-)) In incercarea de a populariza snooker-ul si de a-l face accesibil oricarui doritor ce se dovedeste a merita un loc privilegiat, World Snooker s-a gandit sa schimbe putin regula "de joc". Asadar, daca pentru sezonul ce ne bate la geam (2011/2012) jucatorii calificati in Top 8 al Clasamentului de Merit PTC au primit automat un loc in circuit, pe langa performante cantarind si faptul ca sunt jucatori profesionisti, situatia se va schimba pentru urmatorul sezon, amatorii primind si ei o sansa in acest sens.
E destul de simplu: daca esti jucator amator si nu te-ai clasat in Top 64, insa esti in Top 8 PTC si esti eligibil, atunci pentru 2012/2013 ai locul asigurat in circuit ;-)


Barry Hearn, presedintele World Snooker, a declarat: "Acesta este un pas pe care il facem pentru a face snooker-ul mai cunoscut, pentru a da tuturor o sansa si pentru a ne asigura ca avem cei mai buni jucatori in circuitul profesionist.


Anul trecut am remarcat evolutii frumoase in cadrul seriei de PTC din partea unor jucatori amatori ca Daniel Wells sau Michael Wasley, si tocmai de aceea dorim sa ii incurajam pe toti cei ce le seamana si sa le dam o sansa pentru a se inscrie in seria de evenimente.

Ne vom plimba cu competitiile PTC pe taramuri noi in urmatoarele luni si speram ca cele europene (n. tr. EPTC - European Players Tour Championship) sa fie transmise de catre EuroSport. Jucatorii au realizat ca astfel de evenimente nu trebuiesc ratate, tocmai de aceea ne asteptam la un numar record de inscrieri."


O veste imbucuratoare pentru jucatorii amatori si o sansa ce trebuie speculata. Cu toate acestea, toti cei care se vor inscrie in seria de evenimente PTC (apropo, un click aici, e importantissimo!) vor avea o sarcina nu tocmai usoara, calificarea in Top 8 fiind o adevarata provocare. Totusi, cu 12 evenimente, multa munca, ambitie, talent si putin noroc, sansa de a juca alaturi de cei mai faimosi jucatori din lumea snooker-ului pentru un sezon intreg, incepe sa nu mai para atat de ireala. ;-)

0 comments: