Q School Seria 2 - Inca patru ...

22:45:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Li Yan isi castiga dreptul de a juca alaturi de cei mai buni
Inca patru jucatori si-au castigat dreptul de a lua parte in circuitul profesionit, dupa ce ieri au iesit invingatori in cadrul Seriei 2 din Q School. Asadar, alaturi de primii patru victoriosi ai Seriei 1 (Andrew Norman, Adam Witcheard, David Grace si Robin Hull), doi chinezuti aprigi in ale snooker-ului, Li Yan si Tian Pengfei, un irlandez, David Morris si un englez, Simon Bedford ne vor incanta cu abilitatile lor snookeristice in urmatoarele luni.

Jocurile seriei secunde au debutat in data de 17 mai si au luat sfarsit pe data de 22 ale aceleiasi luni, lupta fiind una de-a dreptul istovitoare si necrutatoare cu cei care nu au fost suficient de pregatiti. In final insa, s-au ales cei mai buni dintre cei mai buni, asa cum regula de "aur" o impune. Insa sa vedem cum si-au adjudecat victoria cei patru gladiatori ai postavului verde.


Tian Pengfei in sfarsit in circuit!
Pentru inceput ne stabilim in China pentru ca, pare-se ca micutii jucatori au facut ravagii in cadrul Seriei cu numarul doi. Si motive sa ii vedem invingatori au fost! ;-)


Li Yan si-a inceput cursa destul de usor, oponentul sau Gareth Coates retragandu-se din competitie, insa la scurt timp dupa biletul de avansare catre runda secunda, "furia" chinezutului s-a dezlatuit, acesta invingandu-i pe Tony Knowles and Vinnie Calabrese cu scorul de 4-0.
Totusi, momentul de tensiune maxima nu a lipsit, Li terminand cu scorul de 4-3 meciul jucat impotriva lui Kyren Wilson. Insa imediat dupa acesta micul invangator avea sa isi reintre in forma, invangandu-l pe David Gray cu scorul de 4-1 pentru un loc in circuit.


Un atl jucator de seama al Chinei si mult mai cunoscut de catre public, Tian Pengfei, era si el pe drumul spre glorie. Prima runda si-a djudecat-o trecand cu un decisiv 4-0 de David McLellan, pentru ca mai apoi sa il  invinga pe Rob James cu 4-1 si sa revina la tiparul de "victorie absoluta" pentru a impune in fata lui Ben Judge si Sean O`Sullivan cu 4-0.
Batalia finala a fost data in fata lui David Gilbert, un jucator ce a avut o evolutie foarte buna inca de la inceputul Q School, insa care avea sa piarda in fata puternicului chinezut cu scorul de 4-2.

Irlanda se razbuna prin David Morris
Intorcandu-ne inca pe plaiuri mai apropiate, Irlanda si Anglia se pot mandri cu performantele inregistrate de jucatorii lor.


David Morris a castigat primul meci cu scorul triumfator de 4-0, in fata indianului Manish Jain, pentru ca runda secunda sa ii aduca un adversar extrem de puternic, pe chinezul Mei Xi Wen. Irlandezul insa nu a parut a fi impresionat de magnitudinea intalnirii, invingandu-l cu scorul de 4-2.
Putin dramatim a putut fi simtit in aer, David castigand urmatorul meci sustinut in fata lui Garry Wilson, in frame decisiv 4-3, insa a revenit la scoruri mult mai clare trecand cu 4-0 de Adam Duffy. Si totusi cea din urma batalie a fost decisa tot de un frame decisiv, de aceasta data Michael Wild fiind adversarul de temut. Indeplinind insa si aceasta ultima sarcina, David poate rasufla usurat: este calificat in circuit!!!


Simon Bedford a reusit!
Ultimul, insa nu si cel din urma, englezul Simon Bedford a reusit si el sa isi castige un loc langa jucatorii de marca dupa ce a trecut de scotianul Fraser Patrick cu 4-1, de indianul Mohammad Raoof cu 4-0, a incheiat meciul cu Stuart Carrington cu scorul strans de 4-3, l-a invins pe Joel Walker cu 4-1, pentru ca in final sa mai elimine un Walker, de aceasta data pe Lee Walker cu scorul de 4-3. Misiune indeplinita!


Seria cu numarul 3 a si inceput, peste cinci zile inca patru jucatori alaturandu-se cetei de flacai mai sus numiti. Si cum aceasta este ultima sansa de a intra in circuit, le urez multa afta tuturor! :-)


Click aici pentru a urmarii cele mai recente scoruri.

0 comments: